Glas Javnosti

PREMINULA TRUDNICA IZ POŽAREVCA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM: Primljena u bolnicu u teškom stanju!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Trudnica I. M. (32) iz Kostolca, primljena u teškom zdravstvenom stanju, pozitivna na korona virus, preminula je u petak u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Kako navode iz ove ustanove, ona je primljena u petak uveče u 19.10 časova, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju ( pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga.

Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu.

NE PROPUSTITE

 

- Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22,35 sati Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12 a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara - navode iz bolnice.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na korona virus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP