Glas Javnosti

PONAVLJA SE PROCES ZA UBISTVO ĆURUVIJE: Svi optuženi tvrde da nisu krivi!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na početku ponovljenog suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, četvorica optuženih bivših pripadnika Državne bezbednosti izjasnila se da nisu krivi za taj zločin.

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv, ono što piše u optužnici nije tačno - rekao je optuženi Radomir Marković, nekadašnji načelnik DB.


Krivicu su negirali i optuženi Milan Radonjić i Ratko Romić, dok je Miroslav Kurak u bekstvu i sudi mu se u odsustvu.

Zamenik tužioca, pročitao je optužnicu u kojoj se navodi da je ubistvo Ćuruvije počinjeno po nalogu nepoznate osobe iz vrha tadašnje vlasti, kao i da je Marković angažovao Radonjića, a on Romića i Kuraka.

- Ubijen je iz niskih pobuda, zbog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike Vlasti - navodi se u optužnici tužilaštva pri kojoj je tužilaštvo ostalo. Kao neposredni izvršilac, označen je Miroslav Kurak.

Podsetimo, prvom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, sudsko veće je na osnovu izvedenih dokaza ocenilo da Kurak nije ubica, već da je u Ćuruviju pucala nepoznata osoba, ali su on i Romić osuđeni zbog sumnje da su NN osobi pomagali.

Pred početak ponovljenog suđenja, sudija Snežana Jovanović pročitala je deo navoda Apelacionog suda i zatražila da se svi izjasne da li sumnjaju u pristrasnost veća koje je donelo prvu presudu.

- Imajući u vidu pojedine navode Apelacionog suda koji je prihvatio žalbe odbrane i ukazao da se ovaj sud kositstio logičnim razmišljanjem i zaključivanjem, a dužan je da nepristrasno ceni dokaze, kao i da navodi da sud ne sme odluku da donosi proizvoljno, zasnovano na emocijama i ličnim simpatijama ili ličnom odnosu prema predemtu, moje pitanje je sumnjate li u pristrasnost veća? - pitala je sudija Jovanović pred otvaranje glavnog pretresa, ali ni tužilaštvo ni odbrana nisu zatražili njeno, niti izuzeće ostalih članova sudskog veća.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP