Glas Javnosti

OPTUŽEN PAPIĆ, preti mu i do OSAM godina zatvora: Zahtevao da se Belivukovom saradniku vrati blindirano vozilo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji, od strane Posebnog odeljenja za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, protiv okrivljenog Gorana Papića, podnet optužni predlog, zbog krivičnog dela Trgovina uticajem.

U optužnom aktu predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i isti je dostavljen Višem sudu u Beogradu - rečeni je Blicu.

Papić se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Marku Miljkoviću, koji je sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja.

Za krivično delo trgovina uticajem zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR