Glas Javnosti

OSUĐEN MLADIĆ koji je SVIREPO UBIO bivšu devojku u Novom Sadu: SUD IZREKAO NAJSTROŽU KAZNU!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog, koji pre dve godine u Novom Sadu, na Grbavici, monstruozno ubio svoju bivšu devojku Dušanku J, osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora.

On 26. decembra 2019. godine u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu na svirep način ubio bivšu devojku, Dušanku Jocović (25), presekavši joj nožem i dušnik, osuđen je danas u novosadskom Višem sudu na doživotnu robiju, rekla je predsednik veća sudija Ivana Josifović.

Podsetimo, Dabović je presreo Dušanku ispred njene zgrade i, nakon kraće svađe, zario joj je nož u dušnik i grudi, pa pobegao. Devojka je preminula na putu do bolnice, a on je uhapšen dva sata kasnije u Novom Sadu.

Posle hapšenja Dabović je pokazao hladnokrvnost i ispričao „da nije mogao da podnese to što Dušanka i on nisu više zajedno“.

- Iz Crne Gore došao sam u ponedeljak u Novi Sad. Iznajmio sam sobu u hostelu, blizu njene zgrade. Pratio sam je dva dana. Nisam je video sa drugim muškarcem, što mi je bilo drago. U četvrtak sam je čekao ispred zgrade.

Video sam je da ide sa posla. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate - ispričao je tada bez trunke kajanja Dejan Dabović.

Kako je dalje rekao, kada je shvatio da ona ne diše, seo je u kola i otišao do hostela da se presvuče.

- Mislio sam da se vratim svojoj kući. Samo sam se presvukao, pošto je njene krvi bilo i na meni. Uzeo sam kofer i krenuo i tada sam naleteo na dva inspektora u civilu - ispričao je Dabović tada. 

 

Dušanka i Dejan, oboje državljani Crne Gore, dugo su bili u emotivnoj vezi, a ona je pre osam godina došla u Novi Sad, gde je završila fakultet i zaposlila se u Gradskoj upravi za sport.

- Ne znam zašto su stvarno raskinuli. Znam da je ona znala da se žali da je Dejan ljubomoran i da joj brani da radi, kao i da hoće da se ona vrati u Herceg Novi. 

Ona to nije želela, imala je i srpsko i crnogorsko državljanstvo, molila je njega da on pređe u Novi Sad, ali on nije hteo. Bila je i dobra odbojkašica i dobar student, a da ne govorim kakva je drugarica bila.

Niko od nas ne može da poveruje da je više nema i da je na tako brutalan način ubijena - rekla je tada Dušankina drugarica. 

Ona je rekla da je Dejan Dušanki pravio ljubomorne scene, naročito letos, dok je bila u Herceg Novom, zbog čega je morala ranije da se vrati za Novi Sad. - To je sve bilo bespotrebno. Delovalo je kao da ne može da podnese njen uspeh - rekla je tada drugarica.

NE PROPUSTITE

 

To je inače druga kazna doživotne robije koja je nakon promene zakona izrečena u Srbiji. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devopjčice iz Niša. 

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR