Glas Javnosti

OGLASIO SE KONZULAT SRBIJE: U Lastinom autobusu u Nemačkoj povređeno nekoliko putnika (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je večeras, nakon vesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika "Lasta", nemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšena jedna osoba za koju se pretpostavja da je državljnim Srbije.

Nekoliko putnika, je izgleda povređeno, ali policija nije mogla da pruži više podataka.

Kako je Tanjugu rečeno u toku je provera državljanskog statusa lica koje je, najpre napalo dva putnika, a potom držalo vozače autobusa kao taoce.

Danas kasno posle podne, posle 17:30 časova, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice napalo je dva putnika.

Vozači autobusa i putnici uspeli su da ga savladaju, čime je omogućeno da putnici napuste vozilo, ali je napadač uzeo dva vozača kao taoce.

Zbog talačke krize policije je više sati, u oba pravca, zatvorila autoput A9 između Hilpolštajna i Gredinga. Nešto pre 22 sata specijalne jedinice nemačke policije SEK okončale su talačku krizu munjevitom akcijom upada i savladavanja napadača. Nakon što su uspeli da izbave dva vozača iz aubobusa, policija je pokrenula akciju hapšenja.

Svetla, kojim je helikopter sa neba osvetljavao mesto na kojem se nalazio autobus, na trenutak su ugašena, posle čega je usledio upad policije.

Čule su se tri detonacije nakon čega je usledilo hapšenje napaača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Prema pisanju nemačkog "Bild-a", pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi liste, izgovarao nesuvisle rečenice. Fahrudin Kahrović, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao je dva putnika.

Njega su vozači i putnici najpre savladali, a potom su sa njim u vozilu ostali samo vozači.

Putnici su uspeli da izađu iz autobusa.

Vozači Lastinog autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Tokom akcije policije niko nije povređen, a napadač je uhapšen. Policija je, preko tvitera, saopštila da je da je u toku pretres autobusa, a "Bild" je tvrdio da je napadač sa sobom imao naoružanje.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR