Glas Javnosti

NOŽEM IZBO DEČKA bivše DEVOJKE, PA DOBIO 10 GODINA ROBIJE: Ranjeni mladić nakon NAPADA sam otišao u bolnicu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čak 10 godina i jedan mesec zatvora sleduje Ivici Mikiću koji je proglašen je krivim za pokušaj ubistva Nenada Mitrovića iz Beograda.

Naime 24. februara prošle godine oko 15 sati u stanu Aleksandre P. L. došlo do svađe, nakon koje je Mikić nožem ubo Mitrovića u grudi i naneo mu još tri rasekotine po rukama.

Kada je Mitrović pao, nastavio da ga šutira po glavi i telu, uzvikujući "Pi** beogradska", piše  "Blic".

Kako se navodi Mikić je uspeo da sam dođe do Kliničkog centra sa povredama opasnim po život gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Kako sudija Mirko Drašković kaže ovo je prvi put da je Višem sudu u Nišu primenjen institut "tri udarca" koji predviđa strože kazne za povratnike krivičnih dela. Drašković je objasnio da se povratnicima koji tri i više puta ponove krivična dela, po ovoj zakonskoj odredbi, ne može izreći manja kazna od polovine raspona kazne, te da je u ovom slučaju presuđen zakonski minimum.

Za ubistvo u pokušaju propisano od 5 do 15 godina.

Nije imao nameru nikoga da povredi

Mikić je i u završnom obraćanju pred sudom naveo da mu je žao zbog svega što se desilo.

- U trenutku napada na mene, to je bio delić sekunde, nisam mogao racionalno da razmišljam. Mnogo mi je žao što je došlo do takvih posledica. Osećam se krivim za delo koje sam počinio onako kako sam naveo pred istražnim organima - rekao je Mikić.

Kako mediji navode Mikić je višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih dela i do sada je odgovarao za držanje droge, teške krađe, nasilje u porodici, ubijanje i zlostavljanje životinja.

Incident se desio u stanu Aleksandre P. L. (43) u Ulici Radnih brigada u Nišu sa kojom je Mitrović živeo, a koja se povremeno viđala i sa Mikićem.

Uzimao heroin i cele noći i narednog jutra pio

Mikić se na prošlim ročištima branio da nije imao nameru nikoga da povredi i da je i Aleksandrin stan došao navodno samo da bi Mitroviću dao novac za kartu do Beograda i da zatraži od njega da ode, ali ga je ovaj psovao i udario u glavu.

Kako je rekao prethodnog dana uzimao je heroin i da je cele noći i narednog jutra pio, ali su veštaci utvrdili da ova droga i alkohol, koje je uzeo pre svađe nisu bitno uticali na njegovo rasuđivanje.

Mitrović je pred sudom izjavio da je sve što priča Mikić "čista laž", da je došao sa prijateljem koji se predstavio kao policajac i da nije video da ima nož, već da je osetio samo ubode u telo, nakon čega je otrčao u KC Niš.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR