Glas Javnosti

MIŠA OGNJANOVIĆ ČUVAO TAJNU SVESKU U SEFU: Zapisao ko mu iz MUP radi o glavi, a jedan odeljak je posebno interesantan!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović imao je tajnu svesku koja otkriva ko ga je i kako pratio ali i za čiji račun.

Mišina sveska će nedvosmisleno pred lice pravde izvesti tadašnje funkcionere MUP koji su ga u dužem vremenskom periodu pratili i o njegovom kretanju obaveštavali vođe "kavčana", kojima se Ognjanović debelo zamerao, braneći Luku Bojovića, ali i druge "škaljarce" i njihove saradnike.

Policija je Mišinu svesku pronašla u tajnom sefu nakon njegovog ubistva i uvrstila je u istražne dokaze. Miša je imao svesku u kojoj je sve pisao i koja je bila neka vrsta dnevnika. U njemu je napisao da ga policija prati, naslutio je da mu se sprema likvidacija, ali i ko stoji iza plana o atentatu.

- Pisao je i da zna ko mu iz MUP radi o glavi. Zapisivao je događaje, zapažanja, ali i sumnje u vezi s određenim policajcima. Takođe, na više mesta je napisao i s kim se iz policije viđao da bi mu pružili neke informacije i da mu pomognu. Na nekoliko mesta Miša spominje Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku MUP - tvrdi dobroobavešteni izvor.

 

Pored sumnji i konstatacija vezanih za praćenje, Ognjanović je zabeležio na više mesta da ga policija prisluškuje i da je skretao pažnju sagovornicima na tu okolnost. Na stranama uredno vođenog dnevnika ubijeni advokat je pisao i svoje brojne transakcije.

- U svesci su upisane transakcije koje je vršio. Pisao je koliko mu je uplaćeno novca i na dinarskim i na deviznim računima, a beležio je i veće isplate s računa. Zavodio je i novčane iznose koje je dobijao na ruke od klijenata. Tu su mu upisane i veze s ljudima iz svih sfera javnog života, ali i privatni kontakti - otkriva izvor.

Tajna sveska sadrži i posebno interesantan odeljak u kojem je Miša prepričavao konverzacije koje je vodio sa šefom "zemunskog klana" Lukom Bojovićem.

- Miša je sebi kao podsetnik beležio šta treba da uradi za Luku Bojovića nakon što bi se s njim sreo u zatvoru, a zapisivao je i detalje iz razgovora s Bojovićem koje su vodili tokom tih poseta u zatvoru.

Da podsetimo, Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao. U pucnjavi je u desnu ruku ranjen advokat Petar Ognjanović (27), koji se s ocem vraćao s večere. Dvojicu napadača na Ognjanoviće pojurile su komšije koje su svedoci tragičnog događaja.

(Glas Javnosti/S.Telegraf) 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR