Glas Javnosti

MAJKA PREMINULOG TINEJDŽERA IZ NIŠA NEUTEŠNA: Volite svoju decu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Volite svoju decu, nek vam poslednje reči kada dete nekud krene, ma koliko god da ste možda ljudi, budu "Sine, volim te".

Da znaju i da budete mirni i da uvek pamtite te zadnje reči... - tiho je rekla Milica, majka tinejdžera Jovana Veselinovića (18) koji je 21. marta pronađen mrtav u napuštenoj zgradi u Nišu nakon četiri dana potrage za njim.

Ispred napuštene zgrade u kojoj je pronađeno telo tinejdžera Nišlije su se okupile danas da upale sveće i ostave cveće kako bi odali počast nastradalom Jovanu. Jovan je nastradao od posledica pada sa velike visine, međutim još nije utvrđeno kako je tinejdžer pao i da li ga je možda neko gurnuo.

Neutešna Jovanova majka jecala je danas na mestu tragedije i preskočila je ogradu oko napuštene zgrade kako bi došla do šiblja u kojima je pronađeno telo njenog sina.

- Hoću da vidim gde su mi dete našli - vikala je Milica.

Kada je došla do tog mesta, nesrećna žena je klekla i zaplakala...

- Kako sine? - rekla je kratko...

Nekoliko desetina građana okupilo se na ovom mestu da upale sveću za Jovana.

- Ja sam uvek pričala mom detetu kad negde krene: "Pazi preko ulice, voli te majka" i znam da smo pričali tog dana, bio je veseo, srećan. Samo pola sata pre nego što je nestao pričali smo i rekla sam mu: "Dođi kući, voli majka". On je meni rekao: "Voli sin". Grlite decu, zadnja reč uvek nek vam bude da ih volite i činite dobra dela za Jocu - rekla je ona.

Milica je rekla da potraga za nestalom decom mora da bude bolja kako se nikome ne bi desilo ono što je njoj.

- Dete nije biciklo pa da ga tražite "ako dođe, dođe" i "naći ćemo ga kad tad da ga sahranite". Mora država da se uključi i svi da se ovo više ne bi dešavalo. Ja nisam ni prva, ni poslednja, al da ne bude ovakvih stvari više - rekla je Milica.

Ona je dodala da nije mogla da zamisli ništa strašnije u životu od ovoga što se dogodilo.

- To što ja osećam nije ni bitno, ali želim da zamolim sve koji ste tu, i sve koji ste znali mog Jocu da kažete kakvo je on bio dete. Nije znao da se posvađa, nije znao da mrzi, to dete je bilo ljubav, svirao je, slikao... Imam samo jednu molbu za Jovanovu dušu: pomozite nekome, pošaljite SMS za bolesno dete, spasite neku kucu ili macu. On je mnogo voleo to da radi. On nije umro, on će uvek da živi. Al vas molim, nije bitno da li ste znali njega ili ne, jedno dobro delo uradite danas, baki na ulici pomozite, gladnog nahranite... za njegovu dušu, i za vašu dušu - rekla je ona.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR