Glas Javnosti

MISTERIJA AUTOMOBILA Rezervni točak i SEF vodi do ubice porodice iz Aleksinca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sef Gorana Đokića, vlasnika menjačnice iz Aleksinca koji je otet, brutalno ubijen i spaljen sa suprugom i ćerkom, mogao bi biti ključ rešenja misterije likvidacije ove porodice.

Sef je pronađen tokom prošle nedelje prilikom pretresa prostorija koje su koristili Đokići, ali nije odmah otvaran, jer je ključ imao samo Goran. Policija je u tom trenutku radila na slučaju potrage za nestalim osobama. Međutim, sada kada su pronađena tela, ovaj sef bi mogao da pruži dragocene informacije.

Goran se bavio menjačkim poslovima i imao je uvek veću količinu deviza u kešu. Po nekim pričama, radilo se o sumi od 20.000, 50.000 pa možda čak i 100.000 evra. Podatak da li je novac držao u sefu, ili, kako neki pričaju, u rezervnom točku automobila, mogao bi biti ključ u rešenju misterije motiva zločina.

Naime, ako u sefu bude pronađena veća količina novca, onda je verovatnije da motiv zločina nije pljačka već osveta ili pokušaj da se dužnik reši većeg duga koji je eventualno imao prema Đokiću.

Pored toga, u sefu bi se mogao naći i spisak mogućih dužnika, što opet otvara nova vrata ka rešenju motiva brutalnog ubistva cele porodice.

Nakon pronalaska vozila "folksvagen pasat" koji je vozio Đokić, pojavilo se nezvanično saznaje da je iz gepeka navodno nestao rezervni točak, što je, ponekim mišljenjima, potvrda da se radi o pljački. Međutim, u tom slučaju bi napadači samo uzeli par iz njega i ne bilo potrebe da ga nose sa sobom. Zbog toga bi informacija šta se nalazi u sefu ubijenog menjača mogla biti od krucijalnog značaja.

Meštani Aleksinca navode da je Goran neobično brinuo o svom automobilu i da je uvek vodio računa da "mu je na oku", da ga preparkira ako je na suncu i da je uklanjao vodu ispod njega kada padne kiša.

(Glas javnosti/ Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR