Glas Javnosti

DIREKTOR PETNICE PODRŽAO DEVOJKE: 'Vreme je da se priča, ali prvo je trenutak da njih pažljivo saslušamo!’

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Nikola Božić, direktor Istraživačke stanice Petnica, oglasio se povodom navoda o pet žrtava seksualnog nasilja, koje su ispričale svoje traumatično iskustvo koje su doživele.

O tekstu koji je objavio nedeljnik "Vreme" Božić u pisanoj izjavi dostavljenoj jednom valjevskom portalu navodi da je vreme da se priča, ali najpre treba da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva.

- Želimo da podržimo naše koleginice i osnažimo sve žrtve nasilja da progovore, i stoga mislimo da je sada trenutak da ih pažljivo slušamo. Zato, u narednim danima prepuštamo da se u medijskom prostoru čuje njihov glas - naveo je Božić.

Kako je objavio nedeljnik, kao zlostavljača sve žrtve su imenovale jednu osobu, koga oslovljaju sa S.

- Bile su maloletne, ili tek punoletne, kada ih je čovek identifikovan kao S. primoravao da se skidaju, fotografišu gole, a u nekoliko slučajeva dogodilo se i celonoćno maltretiranje i fizičko nasilje. S. je polaznicima programa u Petnici, u kojoj je bio "možda i od osnivanja“, predstavljan kao autoritet i omiljena osoba, i bio je zadužen za pregledanje radova koje su pisali a koji su kasnije objavljivani u "Petničkim sveskama“ i predstavljani na godišnjoj konferenciji „Korak u nauku“- objavio je pomenuti nedeljnik.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR