Glas Javnosti

DIJANA HRKALOVIĆ SASLUŠANA ZBOG PRISLUŠKIVANJA VUČIĆA? Bivšu sekretarku ispitivali i o vezama sa DARKOM ELEZOM?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović ispitana je prošlog četvrtka u Sektoru unutrašnje kontrole MUP, a navodno u vezi sa aferom prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prenose pojedini mediji. Takođe, kako se sumnja, funkcioneri MUP su stali iza Darka Eleza (40), čije izručenje traže vlasti BiH zbog serije zločina.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije već nekoliko nedelja vodi istragu o navodima Aleksandra Vučića da je duže vreme izložen prisluškivanju. Ova istraga koja je pokrenuta unutar MUPa ima karakter “strogo poverljive”, a do sada je obavljeno više saslušanja osoba za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovom aferom.

Kako navodi portal Nova.rs, među njima je i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, koja je polovinom 2019. napustila to ministarstvo pod misterioznim okolnostima.

-Na sva pitanja odgovarala je sa ‘ne sećam se’ ili ‘ne znam’, a osim o aferi prisluškiuvanja, ispitivana je i u vezi sa drugim nezakonitim radnjama i eventualnom zloupotrebom položaja zbog kontakta sa kriminalnim krugovima- kazao je izvor pomenutog portala.

Sa druge strane, istraga unutrašnje kontrole otkrila je i slučaj Darka Eleza, čija su se poznanstva granala do vrha policije, kao i da su mu, navodno, ljudi iz MUP-a „čuvali leđa“.

Kako mediji prenose, ona je porekla da je upletena u mrežu Elezovih zaštitnika.

Dnevna novina Srpski telegraf nezvanično saznaje da su inspektori koji se bave ovim slučajem došli do saznanja da je Elez pokrivan godinama.

Foto: MUP

-Sumnja se da su u periodu od dve godine prijave protiv njega za teška krivična dela, kao što su pretnje ubistvom i iznude, završavale u fioci, a ne pred tužiocem i sudom- navodi izvor.

Zanimljivo je da je Elez svoju moć i veze demonstrirao i u zgradi policije. Čak su ga zaposleni u stavu mirno oslovljavali sa "gospodine Elez", kao da je reč o nadređenom ili uvaženom gostu.

Unutrašnja kontrola nastavlja da radi na ovom slučaju, a kako kaže sagovornik blizak istrazi, uskoro se očekuju hapšenja unutar MUP.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je raspisalo poternicu za Darkom Elezom zbog optužbi da je bio vođa kriminalne grupe koja se bavila izbudom, ali na teret im se stavljaju ubistva i pokušaji ubistva, kao i niz drugih krivičnih dela. Takođe, Elez se dovodi u vezu sa dva ubistva koja su se dogodila u Republici Srpskoj 2018. i 2019, a žrtve su bile bliske Đorđu Ždralu, bivšem Elezovom saradniku i kumu, koji mu je u međuvremenu postao ljuti neprijatelj.

Foto: MUP

-U krugovima bliskim kriminalnom miljeu pojavila se priča da je Darko Elez umešan u ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Novom Beogradu. Nakon toga se posvađao s jednim od svojih saradnika Strahinjom Stojanovićem, koji je prošle godine dignut u vazduh u Novom Beogradu - podseća dobro obavešteni izvor za Srpski telegraf.

Srpsko pravosuđe još vaga da li će Darka izručiti BiH i on se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru, a konačnu reć daće Apelacioni sud.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP