Glas Javnosti

BURNO NA SUĐENJU ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO SUPRUGE JELENE: Sudija, posle godinu dana rasprave došli smo do folije za čokoladu?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje Zoranu Marjanoviću (43), optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Granda Jelene (33) koje se dogodilo 2016. u naselju Borča, nastavljeno je danas saslušanjem svedoka Đorđa Marovića, inače izvršnog direktora u Telekomu. Marović je trebalo da stručno pojasni neke detalje u vezi sa veštačenjima Marjanovićevog telefona, ali na većinu pitanja sudskog veštaka nije mogao da se izjasni.

Marović je potvrdio mišljenje tog operatera, da osumnjičeni za ubistvo supruge nije isključio mobilni telefon u vreme ubistva Jelene Marjanović 2.aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče.Današnji pretres je obeležila žustra rasprava između odbrane i sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića koji je svedoku postavljao pitanja.

- Ukoliko je telefon isključen na regularan način, mreža registruje - rekao je svedok Đorđe Marović i tako opovrgao nalaz veštaka Dragomira Vasiljevića koji je ranije tvrdio da je Zoran namerno isključio telefon.

 Posle ovog svedočenja, buru u sudnici izazvala je folija koju je izvadio veštak Vasiljević, zahtevajući od svedoka da kaže da li bi Zoranov telefon bio nedostupan da ga je zamotao u foliju.

- Sudija, posle godinu dana rasprave došli smo do folije za čokoladu, svako greši ljudski je priznati. Sta će sledeće veštak da izvadi iz cegera - reagovao je advokat Marjanovića Nikola Dumnić, posle čega je sudija zabranila pitanje.

Inace, folija je izazvala smeh čak i Zorana, koji je raspravu mirno posmatrao sa optuženičke klupe.

Inače veštak je u više navrata pokušavao da dobije odgovor šta sve može da dovede do nedostupnosti telefona, a podsetimo, Telekom veštačenje je pokazalao da Marjanović nije neregularno isključio telefon, u trenutku kada je njegova supruga nestala na nasipu, na kom je u kanalu, dan kasnije pronađen njen leš.

Odbrana optuženog je istakla da se veštak ponaša kao Šerlok Holms, i da smo posle godinu dana suđenja došli do toga da pričamo o „foliji za čokoladu“.

Marjanovićeva odbrana ističe da on nije isključivao telefon, a kako veštak pokušava da nametne.

Advokat Nikola Dumnić je nakon suđenja istakao da je način postupanja u ovom predmetu za najmanje moralnu, a možda i neku drugu osudu.

(Glas javnosti/Agencije)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR