Glas Javnosti

KUPUS JE POVRĆE ZA SVE NAMENE: Zašto se u kupus dodaju mleko i prezle?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jedno od najpoznatijih jela je i sladak kupus.

Od kupusa možete da pravite salatu, glavno jelo. Jedno od najpoznatijih jela je i sladak kupus. 

Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio. 


Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći.

Prezle

Prezle malo neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.

Mleko

Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR