Glas Javnosti

KROFNE IZ RERNE: Nema stajanja i "prženja" pored šporeta

Hrana
Autor: Glas javnosti

Nema prženja i stajanja pored šporeta satima, a ukusne su kao klasične

Predstavljamo vam recept za najsočnije krofne za koje treba malo vremena,a mnogo želje i ljubavi.


Sastojci:

kora od limuna limuna

200 ml mleka
400 gr brašna
1 kašičica šećera
30 ml maslinovog ulja
3 jaja
malo soli
10 gr kvasca

Za nadev:

namaz koji želite (krem, džem...)
šećer u prahu
1 vanilin šećer

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac, pa dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja. Zamesiti mekše testo od ulja, kore od limuna, brašna. Pokriti da odmori 30 minuta. 

Razviti testo i vaditi kalupom krofne pa ređati u pleh. Pokriti krpom da malo još narastu. Peći na 180 stepeni C 30 minuta.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR