Glas Javnosti

TRIK ŠEFA KUHINJE Evo kako da vam ulje nikada ne prska iz tanjira

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kada pomislite na prženje hrane, kosa vam se digne na glavi od pomisli na čišćenje ulja koje je prskalo prilikom pripreme. Postoji, ipak, jednostavan trik kojim se to prskanje sprečava, a retko ko ga zna.

Trik se sastoji u tome da čim u tiganj dodate ulje, pre nego što se zagreje, dodate i malo soli.

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne, upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja. Prosušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude preplitak.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR