Glas Javnosti

PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK PO KIŠNOM DANU: Punjene francuske prženice (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Prženice je prilično lako napraviti, ali ako se malo potrudite mogu postati pravi specijalitet.

Za punjene prženice po francuskom receptu potrebno vam je: 

12 kriški starog hleba

6 listova kačkavalja

6 listova šunke

3 crvene paprike ili paradajza

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Food decoration/inspiration (@hrana_food_essen)

4 jaja

50 ml mleka

pola kašičice soli

Priprema 

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz. Umutite jaja i dodajte mleko. Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.

Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči. U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe. Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.

Prijatno!

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR