Glas Javnosti

OVAJ RECEPT ĆE VAM BAŠ SVI TRAŽITI: Posna sarma u kojoj NEĆETE NI PRIMETITI da nema mesa!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Bliži se najveća srpska slava Sveti Nikola, praznik koji obeležava najveći broj Srba, pa je naravno potrebno na vreme prave recepte odabrati unapred...

Neizostavan deo slavske trpeze je upravo sarma, a evo kako da napravite najukusniju ikada i to bez mesa!

Sastojci:

4 struka praziluka

3 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 1/2  šolja pirinča

1 kašika soli

1 kašika tucane crvene paprike

1 kašičica bibera

2 lovorova lista

1-2 glavice kiselog kupusa

1 kašika mlevene crvene paprike

1 kašičica začina C

Zaprška:

3 kašike ulja

1 kašika brašno

1-2 kašike mlevene crvene paprike

Priprema:

Listove kupusa pripremiti za sarmu. Povrće sitno iseći i prvo kratko dinstati bez ulja, pa dodati ulje i dinstati na tihoj vatri, dok ne omekša. Dodati pirinač i dinstati još 10 minuta, uz dolivanje vode (oko 1 dl). Dodati so, biber, začin C, tucanu i mlevenu papriku i promešati. Dno duboke posude nauljiti, pa poslagati nekoliko listova kupusa. Na listove kupusa stavljati po kašiku fila i urolati sarme. Poslagati ih u posudu, a posle svakog reda posuti sa iscepkanim lovorovim listom. Prekriti sa nekoliko listova kupusa, naliti vodom da prekrije sarme, poklopiti i kuvati nekoliko sati na tihoj vatri. Zaprška: Zagrejati ulje, pa dodati brašno. Pržiti dok ne promeni boju, pa dodati mlevenu papriku. Promešati i sipati u posudu sa sarmama. Kuvati još 10-15 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR