Glas Javnosti

FENOMENALAN RECEPT ZA POČETNIKE: Lovačke šnicle u saftu (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ko još ne voli mekane šnicle u saftu, toliko jednostavne za pravljenje da u receptu mogu da uživaju i početnici. O ukusu da i ne govorimo.

Nije poznato zašto se zovu lovačke, a moguće ih je spremiti od junećeg, svinjskog ili telećeg mesa. 

Možete ih poslužiti sa makaronama ili krompirom.

Sastojci: 

700 g šnicli od junećeg buta
1 crni luk
so, biber
brašno
crno vino

Priprema: 

Meso ako su deblji komadi malo istucite i podelite na pola. Zatim ga posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i ispržite na malo ulja. Zatim ga izvadite, pa u tiganj dodajte još malo ulja i seckani crni luk. Kada se luk proprži dodajte malo brašna i vratite meso. Zatim dodajte vodu i malo crnog vina. Poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Ako bude potrebe dodajte još malo vode.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR