Glas Javnosti

HOROSKOPSKI ZNAKOVI OD 'NAJROMANTIČNIJEG' DO 'NAJUZDRŽANIJEG': Ovi znakovi vam daju SRCE I DUŠU, a ovi beže od OZBILJNOSTI!

Astrologija
Autor: Glas Javnosti

Kad je ljubav u pitanju teško je odrediti kako stvari stoje i ko može da se zaljubi do ušiju i razmišlja srcem, a ko ostaje čvrsto na zemlji i razmišlja svojom glavom. Ipak, astrolozi imaju svoje načine da malo približe situaciju koji znakovi su najskloniji zaljubljivanju, a kod kojih je to mnogo teže.

Ribe

Ribe se zaljubljuju skačući na glavu u bazen romantike, ne proveravajući koliko vode ima u njemu i ne pomišljajući da se mogu razbiti o dno. Poklanjaju svoje srce “na veresiju” ne čekajući da nekoga bolje upoznaju, kako bi procenile da li mogu u njega imati poverenja. Duboka vera u čovečanstvo, u dobrotu i ljubav, Ribe navodi da ludo rizikuju, bez ikakvog osećaja da je zaljubljivanje rizično i da mogu biti povređene. Ribe ulaze u ljubav najkraćim putem, celim srcem i dušom.

Rak

Rakovi se brzo zaljubljuju i brzo vezuju, oni “padaju” u ljubav, poput kamena bačenog u vodu. Jednog momenta miruju i posmatraju, distancirani i zatvoreni, obuzeti intenzitetom sopstvenih senzacija i osećanja, boreći se da sačuvaju malo razuma, ili barem da uhvate dovoljno vazduha – i sledećeg momenta već neumitno tonu, do dna svojih sposobnosti da vole i da se posvete. A te sposobnosti su ogromne. Rakovi će godinama voleti nekog ko uopšte ne zaslužuje njihovu ljubav, zato što prosto ne mogu drugačije, kad su već jednom na nekog usmerili svoja osećanja i pažnju.

Vaga

Vage ne vole samoću, a vole ljubav. Vole da budu zaljubljenje, vole prisnost, intimne šale, vole da dele sa drugom osobom i svakodnevne i posebne stvari. Ponekad su u stanju da u potpunosti “izmisle” svoju zaljubljenost, da se vežu za makar jednu privlačnu i pozitivnu osobinu nekog ko se pojavio, samo da bi mogle da uživaju u svojim osećanjima. Ali, Vage ne mogu dugo da lažu sebe i znaju da će takav odnos propasti. One istinski čeznu da nađu nekog sa kim će biti do kraja života, zato što je to najbolji život koji mogu da zamisle.

Blizanci

Koristeći svoj šarm i harizmu, nežni i topli Blizanci stvaraju treperavu i romantičnu atmosferu, na koju i sami “padaju” – zaljubljuju se po stoti put, osećajući se začuđeno i radoznalo, kao da im se to prvi put dešava. Stvaraju čaroliju, a onda sami bivaju začarani, jer vole da budu zaljubljeni. Ali Blizanci znaju da je to privremena magija, da čini nestaju u ponoć i da će se probuditi u realnosti iz koje su na kratko pobegli. Zato kad sretnu nekog ko ih stvarno potresa iz temelja, angažuje, razume, zasmejava i kome se istinski dive, bivaju temeljno i potpuno osvojeni. Možda za sva vremena. Možda tako da nikad ne prebole ako izgube ono čemu su se svim srcem predali.

Foto: Pixabay

Devica

Device se drže neko vreme na distanci, posmatraju, analiziraju, procenjuju. One neće lako pokloniti svoje srce i biće oprezne, jer znaju kako je kad je srce slomljeno. Device su oprezne, ali nisu kukavice. Naučile su svoju lekciju i vrlo hrabro pokušavaju da povežu svoj razum sa svojim srcem, a to je najteža stvar na svetu. Ponekad im ne uspeva, jer srce traži i nameće svoje želje, ali mudre Device tada koriste svesnu slobodu izbora – i bivaju da budu zarobljene. I ne bune se ako im srce opet bude slomljeno, svesno su rizikovale.

Strelac

Strelac nikada ne poklanja celo srce – veći deo da, ali samo ako je u pitanju osoba koja avanturu života shvata i proživljava isto kao on. Njegov razum nikada nije u sukobu sa srcem, prosto zato što uvek ima prvu i poslednju reč. Ako razum odobrava, srce se uključuje, ako je srce poskočilo i uključilo se, od razuma zavisi da li će nastaviti da kuca sa istom strašću, ili će se povući. Strelcu je lako da upravlja svojim osećanjima, ona nikada nisu jača od njega.

Škorpija

Škorpiji je važno da bude kul, i na taj način održava distancu. Vrlo teško će nekog pustiti dovoljno blizu da je upozna, neće se otvoriti veoma dugo, dok se ne uvere da neće biti izneverene, a to se retko dešava, jer se obično umore osobe koje su izložene Škorpijinim testovima podobnosti, zatvorenosti i hladnom tretmanu. Škorpijama se često dešava da izgube nekog koga vredi zadržati, jer im treba previše vremena da pokažu osećanja, dok osoba koja ima integriteta i samopoštovanja naprosto ne želi da toliko čeka i da se pri tom oseća kao na ispitu.

Vodolija

Nisu Vodolije tako hladne kao što deluju, one samo žele da nekoga upoznaju na dubljem nivou, pre nego što se upuste u emotivno ulaganje. Dok se to dešava – pri druženju i deljenju raznih sadržaja u opuštenijoj atmosferi nego što je stvara Škorpija, Vodolija je čvrsto na zemlji i ne pokazuje ništa od onog vazdušnog lebdenja u oblacima, koje bi trebalo da karakteriše vazdušne znake. To je zato što je Vodolija pametnija – ne želi da uzleti pa da padne, nego traži smislenu, stvarnu i trajnu ljubav, koja će joj oplemeniti život.

Foto: Pixabay

Lav

Pre svega, Lav voli sebe. Kada posveti svoju pažnju i svoje srce drugoj osobi, to je zato što je zaključio da mu ta osoba do tančina odgoavara – da je vredna divljenja, barem koliko i on sam, da je vredna, samostalna, poštena, pametna, zanimljiva, verna, posvećena… Ako se kojim slučajem ispostavi da je pogrešno procenio, Lav ne gubi vreme, udaljava se i nastavlja dalje. Ljubav nije nešto zbog čega će patiti duže nego što je potrebno da oprosti sebi što je pogrešno uložio osećanja, a takođe nije magla u koju će uleteti nadajući se da će mu se pezaž dopasti, kad se magla podigne. Što znači da Lavovi retko greše u proceni, a kada pogreše, brzo oproste sebi, jer ta je osoba sigurno zbog nečeg bila izuzetna i vredna poštovanja, čim je uspela tako da ih očara. Lavovi su možda egoiste, ali su u tome nekako krajnje pošteni.

Bik

Bikovi ne odustaju i ne odstupaju – uporno se “kače” za istu vrstu ljudi, za isti tip, rade iste stvari, odlaze na ista mesta, druže se sa istim ljudima – tvrdoglavost ih sprečava da nađu ljubav koja će uspeti, jer je potrebno da nešto promene u pristupu, koji očigledno ne daje rezultate.Kad ne “padaju” na one koji bi im uzvratili osećanja i pokazali vam šta je dubina povezanosti i bliskosti, ne mogu ni voleti iz sve snage – poručuju astrolozi Bikovima, pozivajući ih da izađu iz svojih šablona i prošire perspektivu.

Jarac

Njima je uvek nešto drugo važnije – ima toliko toga, osim emotivnih odnosa, u šta Jarčevi ulažu svoju strast, svoje vreme, znanje, pažnju, sposobnosti. Kada bi upola toliko ulagali u vezu, bili bi primer horoskopa za posvećenost i predanost. Jarčevi bi hteli ljubavnu vezu koja se odvija sama od sebe, partnera koji ni u čemu od njih ne zavisi i kome nije potrebna posebna pažnja, koji je zaokupljen svojim životom kao i oni svojim i zbog koga ne bi nikada imali nikakve trzavice – jer nemaju snage da rešavaju još i ljubavne probleme. Ljubav treba da bude ugodna i na periferiji života, da služi kao privremeni predah od svakodnih napora, a ne da zahteva trud i napor.

Ovan

Na dnu ove liste su Ovnovi, koji su toliko aktivni i puni energije i toliko im je zabavno u životu, da uopšte ne žele da se vežu i da se predaju ozbiljnoj vezi. Kao i Jarčevi, oni veruju da ljubav treba da bude laka i neopterećujuća, da nikako ne treba da postavlja zahteve i da ih ometa u silnim zanimljivim poslovima i hobijima kojima se bave. Strastveni Ovnovi često imaju puno veza, ali čim ozbiljnost „zapreti“ oni se ohlade i preusmere svoju strast. Ovnovi ne maštaju o ljubavi za ceo život, ali umeju da budu predani, kada sretnu osobu jednako dinamičnu, koja život shvata kao zabavnu avanturu.

(Glas javnosti/Wannabemagazine)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR