Glas Javnosti

VUĆIĆ ODGOVORIO NA PROVOKACIJU: Srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući uklanjanje bilborda u Zvečanu sa fotografijama počasnih građana i opaske tim povodom kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje, poručio je danas da je srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san, noćna mora.

Podsetio je Svečlju da je Kosovo i Metohija u skladu sa Poveljom UN, Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije deo teritorije Srbije.

"Tako je bilo i tako će biti", naglasio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska Opšte bolnice u Vranju.

Svečlja je, naime, posle akcije uklanjanja bilborda rekao da će "jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada".

"Tu siledžijsku politiku, za koju uz podršku onih od kojih ne bi smeo da ima, misli da može da se iživljava nad našim narodom - trpeo je naš narod i gore dahije, ali ne doveka, samo polako", kazao je Vučić.

Što se Srbije tiče, kako kaže predsednik, biće uz svoj narod i pomagaće koliko god može.

"Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir i da ga sačuvamo i od takvih nedgovornih tipova kao što je Aljbin Kurti i njegove sluge u vladi", kazao je Vučić.


Odgovarajući na pitanje da li ima novih informacija u vezi sa rokom za pomeranje šatora u Leposaviću koji ističe danas u 15 časova, Vučić kaže da za sada nema dodatnih informacija.

"Vraćam se sada u Beograd pa ću videti, ali zamislite veliki problem zbog šatora u kojem se prikupljaju potpisi za smenu onih koji su dobili tri odsto glasova. Toliko o, pod znacima navoda, najdemokratskijoj zemlji na svetu. Kod njih je sve pod znacima navoda, pa tako i ovo", naveo je.

"Menendez dobijao novac da bi vodio proalbansku politiku"

Vučić je istakao da je američki senator Bob Menendez mnogo štete naneo Srbiji i srpskom narodu i da je sada otkriveno da je reč o albanskom lobisti koji je sve to radio za novac.

„Bob Menendez je čovek koji nam je pravio godinama najveće probleme uz Eliota Engela, čuvenog albanskog lobistu iz Bruklina iz Njujorka. To su dvojica ljudi koji su državi Srbiji godinama decenijama pravili najveće probleme u američkom kongresu. Godinama, decenijama“, rekao je srpski predsednik.


Istakao je da nije znao ko su ti ljudi, sve dok pre dve, tri godine, posebno od kada je na mesto premijera Kosova došao Aljbin Kurti, nisu pojačani napadi na Srbiju.

Odjednom je, ukazuje, Srbija postala kriva za sve.

„Vi vidite da tu nisu čista posla. Pokušavate da odgovorite i razgovarate ali nailazite na neprobojni zid. Odmah znate da je u pitanju novac koji je neko dobio. Ja nemam nikakve sumnje da je on (Menendez) dobijao albanski novac. Onda je uhapšen zbog novca koji je dobijao protvzakonito, u međuvremenu je primao Đilasa, Tepić i sve ostale, sa izrazito antispskih pozicija“, naveo je Vučić.

Navodi da ne samo što se zalagao za nezavisno Kosovo, već je Srbe nazivao ratnim zločincima. 


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR