Glas Javnosti

UŽAS OLUJE NIKADA NEĆE ZABORAVITI: DEGENEKOVA PORUKA KIDA! Sve smo mi ostavili dolje, ali je to dolje i dalje naše i uvek će biti! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Defanzivac Crvene zvezde Miloše Degenek, rodom iz Knina, godišnjicu "Oluje" obeležio je porukom koja je dotakla sve Srbe.

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek prisetio se godišnjice "Oluje", akcije u kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske 1995. godine.

"Sve smo mi ostavili dolje, ali je to dolje i dalje naše i uvek će biti. Ne zaboravite odakle ste", napisao je Degenek na Instagramu.

FOTO: Instagram/Screenshot

Podsetimo, u akciji hrvatske vojske i policije proterano je 250.000 Srba iz Hrvatske 1995. godine.

"Znam iz priča roditelja, babe i dede da smo devet dana išli traktorom. Tada smo imali samo hleb i mleko. Otac nikada posle "Oluje" nije otišao u Dalmaciju. Mene su dvojica deda odvela u Orlić kad sam imao deset godina. Kad sam otvorio vrata rodne kuće, počeo sam da plačem, iako sam bio beba kad su me odneli odatle. Valjda se to oseti, sve ono što su mi roditelji pričali kako smo otišli, sve ono što sam video na snimcima, sve je pobudilo emocije u meni", rekao je fudbaler Crvene zvezde svojevremeno za Kurir.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR