Glas Javnosti

UEFA NEĆE DA MENJA PLAN: EURO u junu ipak u 12 GRADOVA!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Iako se očeivalo da će zbog usova pandemije EURO u fudbalu ove godine se odigrati samo u jednoj zemlji domaćina UEFA je ipak ostala pri prvobitnom planu da se takmičenje odigra u 12 gradova.

Nudila se Velika Britanija poslednjih dana da preuzme kompletnu organizaciju, uzimajući u obzir da im vakcinacija stanovništva ide u pravom smeru, prošle godine se pričalo da bi Rusija mogla da preuzme odgovornost, ali UEFA, barem za sada, nastavlja da tera po svom i nada se da joj se to neće obiti o glavu.

Engleski Skaj Sport poslao je direktan dopis u sedište ove organizacije sa pitanjem da li se uopšte razmatra promena plana, a odatle je stiglo jedno veliko – ne.
- Od dana kada je objavljeno da će se prvenstvo igrati u 12 zemalja, ostala je namera UEFA da se igra u 12 zemalja – pisalo je u kratkoj poruci UEFA.

Zbog svega je morao da se oglasi i Fudbalski savez Engleske, koji kaže da je maksimalno fokusiran na organizaciju same završnice šampionata.
- UEFA je verna odluci da se EP 2020. odigra u 12 evropskih gradova, prema planu i programu od prošle godine. Nikakvi drugi planovi nisu razmatrani. Fokus FS Engleske je na organizaciji sedam utakmica koje će se igrati na Vembli stadionu – odgovor je FA Engleske.

pixabay

Tako će se lopta, ako korona to definitivno i dozvoli, kotrljati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu. Putovanja će biti duga i mukotrpna, a otvaranje je 11. juna u Rimu, dok je finale, baš kao što smo pomenuli, na Vembliju tačno mesec dana kasnije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR