Glas Javnosti

Srpski sudija na meti prozivki (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Meč osmine finala Lige šampiona između PSV-a i Borusije Dortmund završen je rezultatom 1:1, a dan kasnije bura oko njega se ne stišava i to zbog odluke Srđana Jovanovića, srpskog arbitra, da dosudi penal za domaćina. Mats Humels, fudbaler Dortmunda zbog čijeg starta je i dosuđen penal pobunio se na društvenoj mreži.

Borusija je povela u gostima golom Donijela Malena u 24. minutu, a onda je u 56. minutu Srđan Jovanović odlučio da dosudi penal zbog grubog starta Matsa Humelsa nad Tilmanom. Odluku je doneo uz asistenciju i pomoć VAR sobe.

De Jong je bio precizan sa bele tačke, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Humels posle toga nije puno čekao i oglasio se povodom penala.


„Kakav smešan penal protiv nas. Ponovo! Ne mogu da verujem da može biti odluka kao što je današnja ili kao protiv Čelsija ili Pari Sen Žermena sa VAR-om“, napisao je Humels.

Povodom iste situacije oglasio se i Volfgang Štark, nemački sudijski ekspert koji je podržao srpskog kolegu.




„Za mene je odluka na kraju ispravna. Za sudiju, ovo je veoma nezgodna situacija. Mats Humels prvo igra loptu ispruženom nogom, preuzima veliki rizik. On onda svojom zaostalom nogom uspostavlja kontakt sa protivnikom. Zato kažem: penal se može dati. Nije nešto za VAR. U moje vreme sam uvek bio veoma velikodušan, verovatno ne bih dosudio penal“, istakao je Štark.
Fudbaler Borusije imao je odgovor i na ovo obrazloženje.


„To može da proiziđe samo iz pravilnika, ne iz profesionalnog fudbala. Jedno je teorija, drugo je praksa. Želim to da istaknem. Izvinite, ali nema šanse da je to bio penal. Zaostala noga, nakon što sam odigrao loptu tri minuta ranije. Uz dužno poštovanje“, napisao je Humels.

Sudijski tim su osim Jovanovića činili i Uroš Stojković i Milan Mihajlović kao linijske sudije, dok je Novak Simović bio četvrti arbitar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR