Glas Javnosti

Mbape u Real vodi i brata!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sva je prilika da će najbolji francuski fudbaler Kilijan Mbape (25) u letnjem prelaznom roku da napusti Pari Sen Žermen i ode u Real.

Biće to još jedna transfer-bomba u režiji predsednika madridskog velikana Florentina Pereza, ali svetski šampion pa viceprvak s dva poslednja mundijala neće doći sam na stadion „Santijago Bernabeu“.

Madridska televizijska produkcija o dešavanjima u španskom fudbalu Čiringito de Hugones daje na znanje da su nedavno porodica Mbape i sam Kilijan zamolili „kraljevski klub“ da dovede i 17-godišnjeg Etana.


„Real je dao saglasnost za dolazak mlađeg brata svoje sledeće velike zvezde“, izjavio je novinar Eduardo Inda.

Etan, koji je vezni igrač, i dalje je u mlađim kategorijama Pari Sen Žermena, ali mu je u ovoj sezoni španski trener Luis Enrike triput dobio šansu u glavnom timu.

U francuskoj ligi potkraj prošle godine ušao je u igru u nadoknadi vremena na meču koji je „svecima“ pripao na Parku prinčeva protiv Meca (3:1), kada je Kilijan bio dvostruki strelac.

Etan je nešto više igrao u domaćem kupu, u prve dve utakmice Pari Sen Žermena kada su mu rivali bili niželigaši.


Pređu li obojica u Real, podsetiće to na zajedničke bratske puteve, recimo, Zlatka i Zorana Vujovića ili Gorana i Zorana Đorovića, koji su i blizanci.

Vujovići su iz splitskog Hajduka došli u Bordo u leto 1986. Posle dve sezone Zlatko je prešao u Kan, a nekoliko meseci zatim za njim i Zoran.

Đorovići su 1993. iz Prištine pristupili Crvenoj zvezdi. U leto 1997. u paketu su stigli u Seltu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR