Glas Javnosti

DULJAJ: Ne predajemo se do kraja

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Mnogi, pa i neki od najodgovornijih fudbalski ljudi u Srbiji tvrde da je prvenstvena trka u Superligi već rešena, ali Partizan i njegov neobično uporni trener Igor Duljaj veruju u nešto drugo. Veruju u borbu do kraja i u sutrašnju pobedu na krovu tržnog centra na kojem ih čeka Voždovac.

Letimični pogled na statistiku je jedan od aduta crno-beli, jer podatak koji ih možda hrabri glasi: na 11 poslednjih mečeva (deset prvenstvenij i jedan u Kupu), Partizan je 11 puta pobedio Voždovac. Ili još preciznije. Voždovac je poslednji put pobedi Partizan 6. oktobra 2019. godine u Humskoj (2:1).

- Voždovac igra visok presing, imaju dosta agresivnih igrača. Raduje me otvorena utakmica, biće dosta prostora za igru, publika će imati šta da vidi. Za sedam dana igramo protiv istog protivnika u Kupu, ali nama je svaka naredna utakmica najvažnija. Verujem da je kolega dobro pripremio utakmicu. Iza nas je težak meč sa Spartakom, ali mi imamo naš cilj, idemo na tri boda kaže trener Partizana Igor Duljaj.

Potpuno očekivana izjava čoveka čiji je tim favorit pred današnju utakmicu na Voždovcu. Osim toga, Duljaj hrabri sebe i svoju ekipu koja ima problema sa povredama i izostankom najboljeg igrača i prvog strelca Superligi Mateusa Saldanje.

- Povrede i umor su sastavni deo fudbala, ali nemamo samo mi tih problema, nema kuknjave. April će da pokaže koji je maksimalni domet ove ekipe. Dosta smo uradili i sada treba da budemo pravi. U obavezi smo prema navijačima da se do kraja borimo za dres Partizana - kaže Duljaj.

Kako će ta borba za dres Partizana da izgleda na veštačkoj travi na krovu tržnog centra, videće se sutra od 16:55. Protiv "zmajeva" je takođe jedan statistički podatak. U poslednjih osam utakmica oni imaju šest poraza i dva remija. Od starta prolećnog dela sezone ne znaju za slast pobede, a poslednji put su trijumfovali u Superligi još 21. decembra prošle godine kada je pala Vojvodina (3:2).

Bez obzira na sve navedeno, nema sumnje da crno-bele danas čeka težak ispit. Odbrana "parnog valjka" je ubedljivo najslabiji deo tima. U veznom redu dosta zavisi od toga "na koju nogu su ustali" i kada su poslednji put jeli Zahid i Natho. A u napadu... Tamo je usamljen novpoečeni reprezentativac Samed Baždar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR