Glas Javnosti

Đorđe Petrović briljira u Premijer ligi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Petrović je u decembru stao na gol Čelsija i branio fantastično tako je istisnuo iskusnijeg Sančeza i zakucao ga na klupu. O njegovim partijama najbolje govore brojke pedantnih engleskih statističara.

Na 18 mečeva, među kojima su četiri u Liga kupu gde je vodio Čelsi do finala kao junak protiv Njukasla i uz blistavu partiju za trofej protiv Liverpula, na 11 je branio u Premijer ligi i zabeležio odlične brojke.

Od čak 57 udaraca na gol odbranio je 40, što je procenat uspešnosti čak 70 odsto. To ga svrstava na treće mesto u najjačoj ligi sveta.



Ispred njega po tom parametru su samo golman Liverpula Alison Beker (79,5%) i Nik Poup iz Njukasla koji je propustio veliki deo sezone zbog povrede i pitanje je koliko je merodavno njegovih 75,5%.

Iza sebe je ostavio Andrea Onanu iz Mančester junajteda (70,5%), Bornmutovog Neta Muraru (69,7), a daleko ispod su Ederson Moraeš iz Mančester sitija, David Raja iz Arsenala...

Takođe, njegovih 10 odbrana u finalu Liga kupa u porazu u produžetku je najviše od jednog golmana ove sezone u tom takmičenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR