Glas Javnosti

ACA LUKAS U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA PREDSTAVIO AUTOBIOGRAFIJU 'OVO SAM JA': 'Očekujte neočekivano'! (FOTO)

Estrada
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vuksanović-Aca Lukas, predstavio je večeras u Pozorištu na Terazijama svoju autobiografiju pod naslovom „Ovo sam ja“ u izdanju Lagune.

Među okupljenima su bili Acine kolege i bliski prijatelji poput Ace Pejovića, Kije Kockar, voditeljke Irine Vukotić, književnice Jelene Bačić-Alimpić, fudbalske legende Dragana Džajića...

foto: Glas javnosti

Svi su bili radoznali da zavire u ono što je Aca napisao i da odmah saznaju tajne koje je jedan od najpoznatijih srpskih folkera otkrio između korica svoje autobiogrfije.

foto: Glas javnosti

-Očekujte neočekivano, kratko je Aca za Glas prokomentarisao svoju knjigu.

foto Glas javnosti

Govoreći o životopisu Ace Lukasa, urednik knjige, novinar i publicista Vanja Bulić istakao je da je u prvom delu glavni junak Aleksandar Vuksanović a u drugom Aca Lukas:

-Da li je to ista ličnost, to će čitalac sam zaključiti i sigurno da će mu nakon pročitane knjige biti mnogo lakše da razume ne samo glavnog  junaka već i čitav paralelni estradni svet koji pulsira naspram života običnih smrtnika. Aca Lukas je već svojim rođenjem i detinjstvom pokazao da je drugačiji od ostalih, odrastao je u radničkoj Karaburmi i jedini je u kući tada imao klavir, rekao je Vanja Bulić.

foto Glas javnosti

Novinarka i književnica Mirjana Bobić-Mojsilović iskreno je priznala da nije očekivala da bude večeras na ovom mestu i da govori na promociji ali da Acin poziv nije mogla da odbije:

foto Glas javnosti

-Pozvao me je telefonom jedno jutro i rekao da je u svojoj autobiografiji pomenuo jednu moju kolumnu u kojoj sam pisala o njemu kada je stranim silama poslao otvoreno pismo. Prihvatila sam poziv da gostujem i da govorim večeras a možda delom i zbog toga što mi je Aca jedno veće u kafani pevao predivan repertoar pesama, od Elvisa do Stinga, rekla je Mira Bobić.

Aca Lukas je za okupljene na kraju izveo i nekoliko anplagd pesama i dao obećanje da će drugi deo autobiografije objaviti za svoj 102. rođendan.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR