Glas Javnosti

Trudna sam, ali ne mogu da prestanem da pušim

Porodica
Autor: Glas javnosti

Jedna buduća mama iz Australije otvoreno je podelila svoje unutarnje sukobe i stres pokušaja da prestane pušiti dok je trudna, izazivajući živu diskusiju i kontroverze.

U gostovanju u popularnom australijskom radijskom šouu, izrazila je svoju nesigurnost i moralnu dilemu u vezi sa zadržavanjem navike pušenja tokom trudnoće.


Džasmin, trudna 18 nedelja, opisala je svoje poteškoće pred voditeljima i auditorijumom, postavljajući pitanje o eventualnim štetama po nerođeno dete. Dok su voditelji pokušali delimično smiriti njene brige, ističući da su e-cigarete manje rizične od tradicionalnih cigareta, reakcije publike bile su podeljene.

Dok su neki izrazili razumevanje za stres koji prateće odvikavanje od pušenja, drugi su je kritikovali kao sebičnu i neodgovornu, insistirajući da se trudnice trebaju potpuno odreći te navike radi zdravlja budućih generacija.


Ova situacija naglašava kompleksnost pitanja pušenja tokom trudnoće i potrebu za dodatnim edukacijama o rizicima i bezbednim alternativama.

Stručnjaci podsećaju trudnice da se konsultuju sa zdravstvenim radnicima kako bi doneli informisane odluke u vezi sa svojim zdravljem i zdravljem nerođene dece.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR