Glas Javnosti

RITER: Ruska pobeda se ne može dovesti u pitanje

Svet
Autor: Glas javnosti

U toku je politička faza sukoba kada SAD, NATO i Evropa pokušavaju da prebace krivicu za neuspeh svoje antiruske politike na pleća Ukrajine, ocenio je bivši američki obaveštajac.

Rusija je pobedila u Specijalnoj vojnoj operaciji, ništa tu činjenicu ne može da promeni. Zapad je nemoćan da promeni ovaj ishod slanjem novca ili drugih resursa Ukrajini, ukazao jebivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za "Dijalog vrks".

"Rusija je dobila rat. Ali, to ne znači da je borba završena. Pred nama je još mnogo bitaka", ocenio je bivši obaveštajac.

Sve to ne znači da će Rusiji u budućnosti biti lakše, ali je suština da Ukrajina ne može da pobedi, za nju je sve gotovo, ukazao je Riter, tvrdeći da i ruska i ukrajinska strana to dobro znaju.

Zapad i ne pokušava da pruži stvarnu pomoć Ukrajini, dodaje on, već samo naizgled ostavlja utisak kao da daje sve od sebe, kako bi pomogao kijevskom režimu. Ali, ipak će dopustiti da "Ukrajina umre".

"Nalazimo se u političkoj fazi sukoba kada SAD, NATO i Evropa pokušavaju da prebace krivicu za neuspeh svoje ruske politike na pleća Ukrajine", objasnio je bivši američki obaveštajac.

Kako je rekao, Zapad nikada nije mario za Ukrajinu, niti je želeo da ona pobedi – jedino što je želeo je da se nanese značajna vojna šteta Rusiji.

"Ako se tome doda ekonomski krah Rusije kome su se nadali, uvodeći sankcije Rusiji, jasno je da su očekivali da će da dođe do moskovskog majdana, u kom bi Rusi sklonili Vladimira Putina sa vlasti. To je uvek bio cilj", kaže bivši obaveštajac.

Kako dodaje, nikada se nije radilo o ukrajinskoj pobedi i smatra da je Ukrajina samo oruđe kojim bi naškodili Rusiji.

"Ovaj alat je istrošen. Postao je neefikasan. Vreme je da se rešimo ovog alata. Mi se oslobađamo Ukrajine. To je upravo ono što sada radimo", ističe Skot Riter.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR