Glas Javnosti

Radnici Lidla u Velikoj Britaniji nosiće kamere na telu

Svet
Autor: Glas javnosti

I to ne teritoriji cele zemlje.

Prema pisanju medija, zaposleni u Lidlu u Velikoj Britaniji će od kraja novembra morati da nose kamere na telu. 

U vreme predbožićnog razdoblja, Lidl se susreo s problemom koji pogađa mnoge, ako ne i sve supermarkete i diskonte. Reč je o krađama u trgovinama koje su nažalost deo svakodnevice i svakodnevnog poslovanja trgovaca mešovitom robom, prenosi Feniks magazin.

Filijala Lidla u Velikoj Britaniji sada skreće pažnju na sebe posebno kreativnim i prilično drastičnim rešenjem. Tamošnji radnici bi trebalo da nose kamere na telu kako bi sprečili krađe u prodavnicama u budućnosti.


Lidl planira da svojim zaposlenima stavi kamere na telo kao standard u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi se delotvorno borio protiv krađa u prodavnicama. Ovo je drastičan, ali možda hitno potreban korak.

Sprovođenje ove mere u više od 960 poslovnica na ostrvu planirana je od kraja novembra. Ovo, naravno, postavlja pitanje treba li kupci da budu zabrinuti za svoju privatnost zbog ove nove bezbednosne mere Lidla.

Iz Lidla to odbacuju i kažu kako se zaposleni u poslovnicama obučavaju za odgovorno korišćenje “bodi kamera” kako bi zaštitili privatnost kupaca. Nemački mediji ističu nadu da takva mera nije potrebna u Nemačkoj.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR