Glas Javnosti

ŠTA JE S POPUSTOM ZA STRUJU: Decembarski računi još nisu stigli svim građanima

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Komunalna preduzeća trudila su se da zbog štrajka pošte i hakerskog napada na EPS potrošači ne budu uskraćeni za popuste, niti na bilo koji način oštećeni.

Situacija sa računima, ipak, još se nije stabilizova.

Novembarski i decembarski računi za struju, zbog štrajka poštara i hakerskog napada na EPS, mogli su sa popustom od pet odsto da se plate do 29. januara. Međutim, izgleda da decembarski računi još nisu stigli svim građanima.

Decembarski račun za struju su pogrešili, nekome su naplatili više, a meni nisu", kaže jedan sugrađanin. I drugi sugrađanin tvrdi da mu nije stigao račun za struju.

Postavlja se pitanje da li će građani koji još nisu dobili račune za struju moći da ostvare popust, piše RTS.

Iz EPS-a kažu da su svi decembarski računi dostavljeni "Pošti Srbije", a od 22. januara ponovo radi portal Uvid u račun.

Dug uz kamatu

Na decembarskim računima za gas pojavila se stavka – dug iz oktobra uz kamatu. Iz "Srbijagasa" kažu da je zbog štrajka poštara došlo do izvesnih nejasnoća u računu.


(Foto: Jutjub)

"Računi nisu stigli na vreme, jer smo dužni prema zakonu za ono što je stiglo, a nije plaćeno, da obračunamo kamatu. Produžili smo valutu za oktobarski račun do decembra. To je zbunilo ljude, jer nisu svi knjigovođe. Ako ima nesporazuma, mogu da odu u Srbijagas ili na naš sajt. Odgovorno tvrdim da niko neće biti oštećen ni za jednu paru", kaže direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

I druga preduzeća imala su problema zbog kašnjenja računa, pa su produžavala rokove kako bi građani mogli da ostvare predviđeni popust, na primer, Telekom Srbija.

Pomeranje roka za plaćanje

U situacijama kada isporuka računa kasni, "Pošta" obaveštava "Telekom", a oni korisnike. "Infostan", koji ima oko 800.000 korisnika, a polovina ostvaruje popust, svakog prvog u mesecu započinje distribuciju računa.

Zbog praznika u februaru će, kako su nam rekli, pomeriti rok za plaćanje januarskih računa.

"Ovom prilikom obaveštavamo korisnike da je rok za korišćenje popusta pri plaćanju januarskih računa produžen do subote, 17. februara, zbog obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara", saopšteno je iz "Infostana".

Glas javnsoti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR