Glas Javnosti

SAVA CENTAR SE OTVARA U NOVEMBRU: Evo koji deo je obnovljen, Plava dvorana iduće godine

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kongresni i poslovni deo beogradskog Sava Centra nalazi se u završnoj fazi rekonstrukcije i, prema najavama, 14. novembra biće spreman da primi prve posetioce.

Istog dana u najvećem kongresnom centru jugoistočne Evrope počeće i prvi događaj, Evropska konferencija nutricionista sa više od 1.500 učesnika, saopštio je Delta holding.

Kongresni i poslovni deo Sava Centra otvara se tačno tri godine nakon što je kompanija Delta Real Estate na javnom konkursu postala vlasnik tog objekta. Temeljna obnova počela je u decembru 2021, a ukupna investicija biće vredna više od 118 miliona evra.


Deo Sava Centra koji će od novembra ugostiti domaće i strane goste obuhvata 65.000 kvadratnih metara, odnosno više od dve trećine ukupne površine tog objekta. Kongresni deo čini 46 sala, umesto dosadašnjih 16, među kojima je i čuvena Glavna kongresna dvorana, mesto nekih od najznačajnijih skupova u istoriji Beograda, Srbije i bivše Jugoslavije. Posebna atrakcija Sava Centra biće imersiv sala, jedinstvena na ovim prostorima.

Renoviran je i obnovljen i poslovni prostor A klase i šoping zona sa restoranom i lokalima različitih brendova i usluga.

Obnova Sava Centra realizuje se u dve faze, na isti način kao što je taj objekat i građen. Rekonstrukcija čuvene Plave dvorane biće nastavljena po planu do polovine 2024. godine i njen kapacitet biće povećan sa 3.672 na 4.000 posetilaca.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR