Glas Javnosti

HAOS NA ROŠTILJIJADI: Poreski inspektori zatvaraju štandove u prisustvu policije, roštiljdžije se bune, NAJAVLJUJU BOJKOT!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zakupi za par kvadrata štanda tokom festivala roštilja su milionski, ugostitelji kažu da neće uspeti da povrate uloženi novac.

Poreski inspektori počeli su sinoć da zatvaraju štandove na Roštiljijadi u Leskovcu zbog neizdavanja fiskalnih računa gostima.

Radnici na ovim štandovima burno negoduju, pa policija trenutno obezbeđuje inspektora koji lepi crvene trake.

„Nije tačno da ne izdajemo fiskalne račune, već su kase loše i kasne sa izdavanjem. Ovo je sramota šta nam rade. Do sada nikada se nešto slično nije dešavalo na Roštiljijadi“, tvrdi ugostiteljka iz Leskovca koja je sa suprugom zakupila štand, a koji je još juče zatvoren.

I dok ona poziva ljude iz lokalne samouprave i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da se uključe u rešavanje problema, ostali zakupci štandova od sutra ujutru najavljuju bojkot manifestacije.

„Jer smo najverovatnije mi sledeći. To neko radi planski. Ukoliko nas još večeras ne zatvore, od sutra će skare biti hladne i na njima neće biti mesa, pod izgovorom da nam je navodno nestao ćumur“, kaže za Rešetku vlasnik štanda „Tomina priča“ Staniša Cvetanović.

„Stavili su traku i zatvorili su nas, ni rešenje nam nisu uručili, do kada će biti zatvoreno nisu rekli. Rekli su samo da će rešenje biti u roku od tri dana. Ja iz bojkota više neću da radim“, naglašava vlasnik Etno brvnare „Groš“ Bojan Stamenković.

Za sada je zatvoreno pet štandova. Zatvoreni su „Groš“, „Mića mrak“, „Oaza“ i „Pera ždera“.

U Turističkoj organizaciji Leskovac, koja je organizator ove manifestacije, sinoć nisu odgovarali na pozive novinara.

Inače, zakupi za par kvadrata duž Bulevara oslobođenja tokom festivala roštilja su milionski.

„Zapečatili su mi trakama frižider u kome imam roštilj mesa u vrednosti od 200.000 dinara. Dok mi oni donesu rešenje, za tri dana, koliko dugo ne smem da skidam traku, to meso će da se pokvari. Šteta je nenadoknadiva“, tvrdi vlasnik štanda „Leskovački roštilj“.

Ugostitelji kažu da nikako neće uspeti da povrate uloženi novac, a bez zarade će ostati, kako tvrde, i na stotine radnika angažovanih za ovu priliku.

Godinama unazad na Roštiljijadi je bio mali broj leskovačkih ugostitelja, a ove godine kao dobra vest odjeknulo je to da će ih biti čak pet ili šest.

„Napokon će Roštiljijada dobiti svoj pravi smisao, a što je već godinama i tako: Roštiljijada bez roštilja i leskovačkih ugostitelja“, komentarisalo se, piše Rešetka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR