Glas Javnosti

STIŽE POMOĆ DRŽAVE: Ovoj GRUPI građana namenjeno 100 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo privrede opredelilo je više od dve milijarde dinara za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, a rebalansom budžeta predviđena su i dodatna kreditna sredstva, rekao je danas državni sekretar u tom ministarstvu Milan LJušić.

On je na onlajn “Danu preduzetnika” koji je organizovala Privredna komora Srbije istakao da je za program nabavke opreme opredeljeno više od 1,5 milijardi dinara i posebno istakao značaj novoustanovljene linije podrške za mlade i žene preduzetnike, navode ,,Novosti''.

Aleksandra Vučetić iz Ministarstva privrede istakla je da se na osnovu podrške očekuje ukupna vrednost investicija od 9,2 milijarde dinara.

Ona je iznela detalje programa za podršku početnicima u poslovanju za koji je ukupno izdvojeno 150 miliona dinara bespovratne podrške, programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte gde su bespovratna sredstva 200 miliona dinara, kao i programa za nabavku opreme za koji je opredeljeno 1,5 milijardi dinara bespovratnog novca.

Novi program, usmeren na žene preduzetnike i mlade preduzetnike, podržan je sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Uz uslov da su im mala privredna društva ili preduzetničke radnje osnovane u poslednjih pet godina, za mlade je obaveza da imaju do 30 godina a za žene da su osnivači ili da imaju natpolovično učešće u firmi odnosno da su jedan od zakonskih zastupnika.

Bespovratna sredstva mogu dobiti u iznosu i do 2,7 miliona odnosno maksimalnih 45 procenata investicije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR