Glas Javnosti

TOPLANE TRAŽE POSKUPLJENJE GREJANJA: Šest gradova moglo bi da uvede novi CENOVNIK!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Zima je,bar u Beogradu, dočekana nespremno od toplana, koje su i ove godine zakazale sa grejnim probama, iako vreme, već nedelju dana podseća skoro na zimsko.

Najveći broj građana, uprkos najavama, neće ove godine osetiti poskuljenje grejanja. Takva situacija, međutim, nije i u šest gradova u kojima bi moglo da dođe do poskupljenja.

U pitanju su Smederevo, Nova Varoš, Zaječar, Senta, Negotin i Novi Sad, u kojima su toplane, piše Kurir, zatražile poskupljenje od gradskih vlasti.

Zatraženo poskupljenje iznosi u proseku od tri do 10 odsto, najmanje poskupljenje od 2,23 odsto zatražila je toplana u Smederevu, a najveće od čak 25 odsto toplana u Novoj Varoši. Preduzeća zahteve za povećanje cene grejanja pravdaju poskupljenjem energenata, pre svega gasa, jer 80 odsto daljinskih sistema za grejanje koristi ovaj energent. A da li će u pomenutim opštinama grejanje da poskupi, odlučiće njihove lokalne samouprave, kao osnivači gradskih toplana.

U Beogradu, cena ista

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je za Kurir da u prestonici cena grejanja neće biti menjana.

- Nijednim planom to nije predviđeno, niti postoje planovi za to, niti je to iko tražio - rekao je on. On je prethodno saopštio da je u ponedeljak bilo 1.057 reklamacija građana na grejanje i da su Beogradske elektrane dobile nalog da u najkraćem roku otklone sve probleme i da se grejanje obezbede u punom obimu. Vesić je održao drugu sednicu Radne grupe za snabdevanje energentima na teritoriji Beograda, na kojoj je konstatovano da su sva javna preduzeća apsolutno spremna za zimsku sezonu i da su obezbeđene dovoljne količine energenata.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR