Glas Javnosti

Šesti NAJBOGATIJI ČOVEK na svetu dolazi iz NAJSIROMAŠNIJE ZEMLJE, prestigao BAFETA, a MASK MU BEŽI ZA DVA MESTA! (VIDEO)

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Jedan od najvećih ekonomskih paradoksa dolazi nam iz Indije, jedne od najsiromašnijih zemalja na svetu u kojoj, statistički živi veliki broj milijardera. Jedan od njih Mukeš Ambani prestigao je trgovačkog magnata Vorena Bafeta na listi najbogatijih na svetu i sada zauzima visoko šesto mesto!

Mukeš Ambani, indijski biznismen koji je najbogatija osoba u Aziji, prestigao je po bogatstvu američkog investitora Vorena Bafeta.

Ambani sada ima 80 milijardi dolara i šesta je najbogatija osoba na svetu. Ove godine je njegovo bogatstvo povećano za 21 milijardu dolara, piše BiznisInfo.

Ambani kontroliše 42 odsto firme "Rilajans industriz", vlasnice najvećeg svetskog kompleksa za preradu nafte. Ostale delatnosti konglomerata sa sedištem u Mumbaju uključuju 4G bežičnu mrežu širom Indije.

Milijarder takođe poseduje stambeni objekat vredan više od 400 miliona dolara i profesionalni tim za kriket u Mumbaju.

Bafet ima 79 milijardi dolara i u ovom trenutku je 7. najbogatija osoba. Njegovo bogatstvo ove godine je smanjeno za oko 10 milijardi dolara.

Mask dospeo na četvrto mesto

Zanimljivo je da je Ilon Mask postao 4. najbogatija osoba na svetu. Njegovo bogatstvo dostiglo je iznos od 90 milijardi dolara, nakon što je poraslo za dodatnih 5 milijardi.

Od početka godine njegovo bogatstvo poraslo je za čak 62 milijarde dolara, a sve zbog rasta akcija proizvođača električnih automobla "Tesla".

Mask je sada prestigao Francuza Bernarda Arnoa, vlasnika konglomerata za prodaju luksuznih proizvoda, koji je pao na 5. mesto najbogatijih ljudi, a koji trenutno ima nešto više od 83 milijarde dolara. On je od početka godine izgubio oko 21 milijardu.

Trojica najbogatijih ljudi na svetu su Džef Bezos, Bil Gejts i Mark Zakerberg.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR