Glas Javnosti

NEĆE SRPSKI MEDICINARI U KOVID BOLNICU! Umesto navale na posao, DEBAKL konkursa za zapošljavanje MEDICINSKIH RADNIKA

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Klinički centar Srbije je krajem avgusta raspisao konkurs za prijem u radni odnos 800 medicinskih radnika. Za očekivati je bilo da će prijava biti više mego što se traži radnika. Međutim, desilo se nešto sasvim suprotno.

Univerzitetski klinički centar Srbije (UKC) zaposlio je 47 zdravstvenih radnika sa srednjom i sa visokom stručnom spremom za potrebe kovid bolnice iako je na prethodno rapisanom konkursu tražio preko 800 medicinara, vidi se iz odluke v.d. direktora ove ustanove.

UKCS je rapisao konkurs za zapošljavanje 750 zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, ali je umesto toga uspeo da zaposli tek njih 47 na određeno vreme.

Istog dana rapisan je i konkurs za prijem 66 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom. Umesto ovog broja, UKCS je u radni odnos primio 22 doktora medicine, odnosno specijalista anestezilogije, reanimatologije i intezivne terapije i 25 doktora medicine, odnosno specijalista interne medicine. 

Prema podacima iz odluke, svi novozaposleni zdravstveni radnici sa visokom stručnom spremom imaju zvanje doktora medicine iako su podeljeni u ove dve grupe, dok nijedan nema zvanje specijaliste koji su takođe traženi na konkursu.

Oba konkursa su, kako je pojašnjeno, rapisani su zbog povećanog obima posla.

UKC Srbije prema podacima za 27. avgust ove godine ima ukupno 8.038 zaposlenih, od čega 6.815 na neodređeno vreme i 1.223 na određeno vreme.

Prema sistematizaciji, broj zaposlenih trebalo bi da bude veći, jer je predviđeno da u UKC radi ukupno 10.014 zaposlenih. Najviše nedostaje lica sa srednjom stručnom spremom (treba da ih bude 5.547, a zaposleno je 3.920) gde spadaju upravo medicinskih tehničari kojih je UKC najviše i tražio na konkursu.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine je za potrebe kovid bolnice u Novom Sadu tražio 1.143 medicinskih radnika, ali je na konkursu primljeno tek 216 medicinara, kako je objavio portal 021.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR