Glas Javnosti

ZAŠTO JE PROTEST ADVOKATA VAŽAN ZA SRPSKI NAROD: Evo šta nam TAČNO donosi sporni Zakon o parničnom postupku!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Iako su mnogi upoznati sa izmenom parničnog zakona, koja je u toku, jer se o njoj uveliko raspravlja, verovatno postoje neke nedoumice. Evo šta ovaj zakon tačno znači i zašto su advokati naši heroji.

Svima će biti onemogućen pristup sudu i pravo na pravično suđenje

Da biste imali pravo da pristupite sudu i da se sudite, vi sudsku taksu, morate uplatiti unapred. Bez obzira na to da li ćete dobiti ili izgubiti suđenje.

Takođe, ukoliko vam sudija, svojom pristrasnošću (partijskom ili nekom drugom), ukida pravo na pravično suđenje, a vi tražite njegovo izuzeće, o istom više ne odlučuje predsednik suda, već sam sudija, čije izuzeće tražite.

Prema tome, sudija će sam odlučivati o svom izuzeću. Apsurd, zar ne?

Isto tako, ako sudija odluči (sam za sebe) da se ne izuzme, a vi ste to tražili, jer vam svojom pristrašnošću, onemogućava pravo na pravično suđenje, isti sudija će zbog toga što ste tražili njegovo izuzeće, imati pravo da vas kazni, i to kaznom u visini od 150 HILJADA DINARA!

Za klevetu 100.000 dinara 

Ako vas neki, npr moćnik, tuži za klevetu, kaže da ste ga oklevetali, pričali nešto o njemu ili slično, a možda ga čak i ne poznajete, već je on to samo, eto, rekao, vi ćete prvo morati da uplatite taksu od 100 000 dinara, kako biste, uopšte, dokazivali svoju nevinost!

Pored toga, čak i ako uspete dokazati svoju nevinost i dobijete parnicu, ostaće mnoge takse koje ćete morati da platite.

Ukoliko sirotinja nema novca da se tuži, dolazi do zaplene imovine, ide sve u ruke izvršitelja. Po rečima advokata, iza ovog predloga stoji svetska banka i vlada Srbije.

Pojedina sirotinja će morati da beži u planine, kako ga neki komšija ne bi tužio za klevetu, jer ga je popreko pogledao, a nema sredstava da dokazuje svoju nevinost, pa će mu izvršitelji oduzimati imovinu zbog toga.

Znači, svaki dan će po neko moći da vas tuži za uvredu ili klevetu, a kako biste dokazali da to nije tako, moraćete da uplatite sudu 100 000 dinara ili će vam se oduzimati imovina.

Ako nemate novca da uplatite sudsku taksu, sud će vas proglasiti krivim i svi troškovi će pasti na vas.

 

Advokati, koji su izašli, ne da bi branili svoja prava, već prava naroda, jesu heroji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR