Glas Javnosti

IVAN BOSILJČIĆ JE SLOMLJEN ZBOG SMRTI JAGOŠA MARKOVIĆA: „Dan pre njegove smrti smo razgovarali telefonom, nije mu se ostvarila velika želja“

Kultura
Autor: Glas javnosti

Jedan od najistaknutijih pozorišnih reditelja, Jagoš Marković, umro je u 58. godini života.

Brojne kolege su se oprostile od njega, skrhane bolom, a sada se oglasio i glumac Ivan Bosiljčić, koji je naveo da se sa Jagošem čuo dan pre tragedije.

printscreen / dru?tvene mre?e
foto: Glas javnosti

„Dan pre njegove smrti dugo smo razgovarali telefonom. Otpratio me na festival u Petrograd sa divnim ohrabrujućim sms porukama i sa još divnijim porukama me dočekao… Sedio je juče mokar na molu ispred kuće u Kostanjici i tražio da mu telefonom detaljno pričam kako je bilo u Petrogradu i kako je prošla predstava, kakav je teatar. Trebalo je da ide tamo na proleće sa ‘Urnebesnom tragedijom’. Koliko se samo radovao odlasku u Aleksandrinski teatar. Rekao je da bi peške išao do tamo samo da vidi taj teatar i zaigra tamo. Preplavio me radošću. Tražio je sve slike i snimke. Poslednji video snimak koji sam mu poslao je sa groba svete Ksenije Petrogradske. Ona je obeležila naš poslednji kontakt“, napisao je Bosiljčić na Instagramu i dodao:

youtube / printscreen
foto: Glas javnosti

„Posle svakog našeg razgovora osećao sam se kao da sam bio u nekom drugom divnom svetu punom muzike duhovnosti, boja, ukusa. Koliko pamtim divnih reči i događaja, još od mog prvog prijemnog za režiju, preko asistenture na ‘Maratonkama’, ‘Dekameronu’ novih razgovora, sve do ovog poslednjeg jučerašnjeg. Ne mogu da nađem reči da opišem Ljubav i podršku kojom si me obasipao. I ne treba. Ti znaš sve. A sada znaš jos više. Sada znaš sve. Sad si na izvoru svetlosti. Pred put u Rusiju sam te zamolio da se pomoliš za nas da sretno stignemo i sretno se vratimo. Rekao si odmah. Biće sve divno. Hvala ti za tu molitvu. Sve je bilo onako kako si rekao. Ljubim te. Bog neka te čuje i voli onako kako si i ti njega voleo divno, duboko, raskošno. Dočekaj nas gore sa tvojim najlepšim i najdivnijim osmehom. Niko ne zna kada je taj čas.“

Podsećamo, Jagoš Marković rođen je u podgorici 1966. godine, a počeo je da režira već sa 12 godina. Diplomirao je u 21. godini na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.



Glas javnosti / N02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR