Glas Javnosti

ISKRENE SUZE U HRONICI : Reditelj Darko Bajić nije mogao da se suzdrži , jedva govorio o Žarku Lauševiću

Kultura
Autor: Glas javnosti

Proslavljeni glumac Žarko Laušević umro je u 63. godini života, nakon borbe sa teškom bolešću

Reditelj Darko Bajić gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u prisetio se trenutka kada je prvi put ugledao Žarka Lauševića. Kako ističe, već tada je znao da je pred njim velika karijera.

Foto: RTS printscreen

– Voleo bih da počnem o tome kad sam ga prvi put video. To je bilo na času Minje Dedića na Fakultetu dramskih umetnosti. Na taj čas nas je doveo profesor da vidimo studente. Laušević se pojavio iza crne zavese… Preda mnom se pojavio jedan lik koji me je tada fascinirao i opčinio. Ta energija, to što osetite u trenutku kada se pred vama pojavi novo lice, novi talenat… Bio je najtalentovaniji mladi glumac osamdesetih, a devedesetih su ga već svi želeli u svojim filmovima i predstavama – prisetio se Bajić gostujući na RTS.
Foto: RTS printscreen

Tokom razgovora se prisetio brojnih Lauševićevih uloga i rečenica, što ga je navelo na suze.

– Po čemu bi voleo da ga pamtimo? – pitala ga je voditeljka, a Darko Bajić je zaplakao, te je skupivši snagu i emocije nastavio.

Foto: RTS printscreen

– Ja sam siguran po njegovom osmehu i po njegovim rečenicama, govoru… On je bio izuzetno inteligentan momak i čini mi se da bi voleo da ga zapamtimo po rečenicama i ulogama. On je znao svaku ulogu zašto igra. Siguran sam da je zbog toga postao ikona devedesetih godina i jugoslovenskog glumišta. U tom trenutku smo imali veliki broj mladih glumaca. Možda i najbolja klasa Minje Dedića: Sonja Savić, Brstina, Olivera Ježina… Oni su bili podstrek svim mladima koji su dolazili nakon njih. Svoju čistu dušu i emociju znao je da prenese u svaki lik i time očara publiku, to je glavni mehanizam koji mladi ljudi žele da vide i nauče od starijih kolega – ispričao je Darko Bajić.



Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR