Glas Javnosti

"Nova godina, nove promene" česta izreka mnogih: Evo par citata da vam pomognemo u promenama

Život
Autor: Glas javnosti

Kao prvi mesec u godini, januar za mnoge od nas simbolizuje novi početak, odnosno trenutak koji pred nama kao da magično otvara brojne nove i beskonačne mogućnosti.

Međutim, budimo iskreni. Iako smo u decembru uredno popisali sve svoje novogodišnje odluke i u ponoć 31. decembra sebi čvrsto obećali da ćemo ih ovoga puta držati, od većine smo odustali već nakon nekoliko dana.

Ipak, čak i ako jeste tako, to ne znači da sad moramo da čekamo da Zemlja obiđe novi krug oko Sunca kako bismo ponovo dali nova obećanja i opet ih prekršili. Drugim rečima, ukoliko imamo volju da se zaista oslobodimo nekih svojih loših navika i usvojimo bolje ili barem (po nas same, ali i druge) manje štetne obrasce ponašanja, svaki dan može da predstavlja novi početak! Jedino što nam je potrebno, jeste malo dodatne motivacije.

I upravo zato, donosimo vam 24 inspirativna citata mudrih ljudi, koji su tu da nas podstaknu da se zamislimo nad sobom i svojim navikama, a možda neke od nas i navedu da konačno preduzmu prvi korak naprave neke značajnijepomake nabolje u svojim životima:


- “Nemojte da živite isti dan 75 puta i zvati to životom” – Robin Šarma, kanadski pisac, autor knjige “Kaluđer koji je prodao svoj ferari”.

- “Reci svom srcu da je svaki dan u godini najbolji dan”—Ralf Voldo Emerson, američki filozof, esejista i pesnik.

- “Cilj Nove godine nije da imamo novu godinu. Cilj je da imamo novu dušu i novi nos, nove noge, novu kičmu, nove uši i nove oči. Ako određeni čovek ne donese novogodišnje odluke, ostaće neodlučan. Ako neko ne krene iznova, zasigurno neće biti plodonosan” – Gilbert Kir Česterton.

- “Nikada nisi toliko star da ne možeš sebi da zacrtaš novi cilj ili sanjaš novi san” – Klajv Stejpls Luis, britanski književnik, akademik i teleolog, najpoznatiji po svojim romanima iz ciklusa “Letopisi Narnije”.

- “Svake godine, mi smo neka druga osoba. Ne mislim da smo ista osova čitavog svog života” – Stiven Spilberg, američki režiser.

- “Ukoliko ste dovoljno hrabri da kažete ‘zbogom’, život će vas nagraditi novim ‘zdravo’” Paulo Koeljo, brazilski pisac.

- “Svaki novi početak dolazi s kraja nekog drugog početka” – Seneka, rimski filozof.

- “Nikad nije kasno da postaneš ono što želiš da budeš. Nadam se da živiš život na koji možeš da budeš ponosan, a ako shvatiš da to nije slučaj, nadam se da imaš snage da kreneš ispočetka” – Frensis Skot Ficdžerald, američki pisac.

- “Početak je najvažniji deo svakog posla” - Platon, starogrčki filozof i besednik.


- “Kako je divna pomisao to da se neki od najboljih dana naših života još uvek nisu dogodili” – Ana Frank, jedna od najpoznatijih jevrejskih žrtava Holokausta.

- “Tajna promene leži u fokusiranju energije na izgradnju novog, umesto na borbu protiv starog” – Sokrat, atinski filozof.

- “Uvek moramo da se menjamo, obnavljamo i podmlađujemo, inače ćemo otvrdnuti” – Johan Volfgang Gete, nemački pisac, političar, pesnik, naučnik i filozof.

- “Bez obzira na to koliko je teška prošlost, uvek možete početi ispočetka” – Sidarta Gautama Buda, istočnjački mudrac.

- Krenite da radite ono što želite sada. Mi ne živimo u večnosti. Imamo samo ovaj trenutak, koji poput zvedzde sja u našoj ruci i topi se poput pahulje – Frensis Bejkon, engleski filozof i državnik.

- “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem” –Emil Kue, francuski psiholog.

- “Otkrio sam da ako voliš život, život će te voleti zauzvrat” – Artur Rubinštajn, poljsko-američki pijanista.

- “Budi promena koju želiš da vidiš u svetu” – Mahatma Gandi, indijski antikolonijalista i politički etičar, zagovornik nenasilnog otpora.

- “Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu sopstvenih snova – Elenor Ruzvelt, američka političarka, humanitaraci borac za ljudska prava.

- Uči od juče, živi za danas, nadaj se za sutra – Albert Ajnštajn nemačko-američki teorijski fizičar.

- “Tvoje trenutne okolnosti ne određuju dokle možeš da stigneš. One samo određuju odakle počinješ” – Nido Kubein, libansko-američki motivacioni govornik.

- “Nikad nije kasno da budeš ono što si mogao biti” – Džordž Eliot, odnosno Meri En Evans, američka književnica.

- “Počnite sada da budete ono što ćete od sada biti” – Vilijam Džejms, američki filozof i psiholog.

- “Prvi korak da nešto ostvarite jeste da donesete odluku da nećete ostati tu gde jeste” – Dž. P. Morgan, američki magnat.

- “Budite u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim komšijama, i svaka nova godina nek od vas napravi boljeg čoveka” – Bendžamin Franklin, američki naučnik i političar.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR