Glas Javnosti

JOVANA STOJKOVIĆ: HAPSILI SU ME KAO KRIMINALCA ZBOG TRI TVITA! Pitala sam se da li je prvoaprilska šala… (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas Javnosti

Mi smo politički pokret koji za svaku svoju izgovorenu reč i stav mora da ide u stanicu policije da to tamo pravda, ali je prvog aprila ove godine bilo oštrije, bilo je maltene kao da hapse narkodilera, samo je falilo poluautomatsko oružje, kaže za Glas javnosti dr Jovana Stojković, predsednica Pokreta Živim za Srbiju.

Kada je tog dana u ranim jutarnjim satima izvršen pretres njenog stana, nakon toga privedena na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i, potom, u Više javno tužilaštvo – odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog krimnala bila je, kaže, iznenađena, pitala se da li se to stvarno dešava ili sanja, da li je prvoaprilska šala…

-Odveli su mene i muža iz kuće, dva lekara specijalista koji do trenutka bavljenja ovim javnim temama praktično nismo imali ni prekršajnu prijavu. Moj muž vozi kola, možda je prešao nekad na crveno, ja nikada. I odjednom me hapse kao kriminalca, ispred naše zgrade je bilo deset policajaca u uniformi – priča naša sagovornica.

Kada su im prilikom pretresa stana rekli da je to zbog krivičnog dela širenje panike, postalo im je, objašnjava, jasno da se radi o njihovoj borbi za slobodu izbora. A kada su joj, dodaje, u SBPOK-u naveli da je privedena zbog tri-četiri tvita, pitala je da li je neko zafrkava.

-Toliki je bio nivo moje neverice da se sve to desilo zbog nekog tvita gde sam ja prenela tuđu vest i prokomentarisala šta kaže struka. Sloboda izbora i sloboda govora uopšte ne postoji – konstatuje Stojković.

Posle njenog puštanja na slobodu istog dana, do sada nije od nadležnih dobila nikakvu informaciju.

-Od kada se sve to desilo, kada su nam u toj raciji ili pretresu oduzeti telefoni, laptopovi, kompjuteri, čak i neki dečji telefoni, niko me nije kontaktirao, niti mi je izrečena bilo kakva mera, niti sam obaveštena o bilo čemu. Dakle, sve je bilo tako pompezno, danima su novine pisale o tome, raznorazni ljudi, i nepozvani i pozvani, to su komentarisali, naravno bez mogućnosti da ja bilo šta kažem. I od tog trenutka – muk. Ništa ni od suda, ni od tužilaštva, do današnjeg dana. Tako da ja uopšte ne znam šta se zapravo tada desilo, čemu je to služilo, zašto je bilo tako dramatično, i šta je to zapravo trebalo da poruči meni, ali i ostalim ženama, pošto je to bila “herojska” akcija u kojoj je istog dana uhapšeno pet žena – kaže Stojković, koja ističe da nije antivakser, kako je neki etiketiraju, već da se zalaže za slobodu izbora.  

Šta se još dešavalo tog prvog aprila? Kako je bilo u ćeliji pre saslušanja, a kako posle njenog puštanja? Šta je pozadina svega toga što se dešavalo? Protiv koga su ona i pokret podneli krivične prijave? Ko širi paniku? Zbog čega se zalažu za izmene Zakona o porodičnim odnosima i zabranu strancima da usvajaju decu iz Srbije? Kako komentariše presudu generalu Ratku Mladiću? Šta kao psihijatar misli o epidemiji mentalnih bolesti i kako izdržati sve pritiske koje ovo vreme donosi?

To su neke od tema razgovora koji možete pogledati u priloženom videu:

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR