Glas Javnosti

BAJDEN PONOVO BRLJA LONČIĆE! Pobrkao Angelu Merkel sa pokojnim Helmutom Kolom

Svet
Autor: Glas javnosti

Tokom nedavne dobrotvorne priredbe u Njujorku, predsednik Džo Bajden nehotično je izazvao pažnju svojim nekoliko puta pomenutim imenom pokojnog nemačkog kancelara Helmuta Kola umesto bivše kancelarke Angele Merkel.

Ovo nije prvi put da se Bajden prisetio razgovora sa evropskim liderom koji nije više među živima.

Bajdenovi verbalni lapsusi desili su se tokom skupa prikupljanja sredstava, gde je opisivao razgovore sa evropskim liderima na sastanku G7 u Velikoj Britaniji, održanom 2021. godine.

 
Na dva odvojena događaja, Bajden je podelio kako ga je, preminuli 2017. godine, Helmut Kol pitao kako bi reagovao na vest o upadu ljudi u britanski parlament s namerom ubijanja oficira, kako bi zaustavili izbor premijera. Vredno pomena jeste da je Angela Merkel bila prisutna na tom sastanku.

Ovi incidenti nisu prvi Bajdenovi gafovi vezani za imena evropskih lidera. Nedavno je, u nedelju, izmešao imena bivšeg francuskog predsednika Franšoa Miterana, preminulog 1996. godine, sa sadašnjim francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.


Njegov potencijalni politički rival 2024. godine, bivši predsednik Donald Tramp, takođe nije pošteđen grešaka. Na predizbornom skupu prošlog meseca, Tramp je kritikovao Niki Hejli, ali izgleda da je na umu imao Nensi Pelosi. Hejli je iskoristila Trampovu grešku da postavi pitanje o njegovim mentalnim sposobnostima, nazivajući ih "prgavim starcima".

Zabrinutost za mentalno i fizičko zdravlje lidera izražena je i u anketi En-Bi-Si Njuz, gde je 76% glasača, uključujući polovinu demokrata, izrazilo brigu za Bajdenovo zdravlje. Anketa takođe pokazuje da je 48% birača zabrinuto za zdravlje Trampa.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Hugo u 08.02.2024 13:03:57 h
     0 
Meni se čini da se Bajden sprema za samit sa Jeljcinom,Miteranim, i Kolom.