Glas Javnosti

ZELENOVIĆ O HAPŠENJU POLICAJKE IZ VALJEVA : Nikola Petrović sa Mikonosa zahtevao hapšenje

Politika
Autor: Glas javnosti

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović kazao je da je kum Aleksandra Vučića tokom odmora na Mikonosu zahtevao da se uhapsi policajka iz Valjeva Katarina Petrović, koja je poslanici Mariniki Tepić poslala dokumenta o tome da je Nikola Petrović pod dejstvom alkohola i droge izazavao saobraćajnu nesreću na Dedinju u Beogradu.

„U trenutku kada je određen pritvor policajki Katarini Petrović, onaj koji je počinio zločin i čija se nepočinstva svo vreme prikrivaju se nalazi na letovanju na Mikonosu, odakle zajedno sa svojim prijateljima, pre svega sa Gašićevim službenikom, načelnikom službe unutrašnje kontrole MUP-a Colićem (bivši šef petog odeljenja BIA) izdaje naređenja kao što je hapšenje policajke Petrović“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare opozicionih poslanika ispred Centralnog zatvora, gde je policajka iz Valjeva bila pritvorena, pre nego što je puštena.

On je ukazao i na strahovitu raslojenost u društvu koja, kako je rekao, „boli mnoge ljude u Srbiji“, navedeno je u saopštenju iz stranke Zajedno.

„Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, nalazi se sada na Mikonosu sa privatnim obezbeđenjem Vip security, što ga bez aviona košta 10 hiljada evra na dan. Deset dana – 100 hiljada evra. Protiv toga se mi borimo. Dok se ljudi bliski režimu razbacuju parama, oni koji pošteno rade svoj posao trpe progon kako se ne bi pokazalo da postoji išta sumnjivo u okruženju Aleksandra Vučića“, izjavio je Zelenović.

Zelenović je pozvao sve građane da se danas i sutra u svojim gradovima okupe na protestima protiv nasilja.

Katarina Petrović je 14. juna poslala poslanici Mariniki Tepić dokumenta koja su potvrđivala da je Nikola Petrović izazvao saobraćajnu nezgodu na Dedinju u kojoj su povređene dve osobe. Tepić ih je objavila 18. juna, a nakon toga Katarina Petrović je privedena i određen joj je pritvor do 30 dana u kojem je bila od 3. jula. Ona se prvobitno teretila za zloupotrebu službenog položaja, a pritvor joj je određen da ne bi ponovila krivično delo. U međuvremenu je suspendovana, a pritvor joj je ukinut. Više javno tužilaštvo podnelo je protiv nje optužni predlog, jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj povereni i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti “poverljivo”, saopštilo je to tužilaštvo.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR