Glas Javnosti

VUČIĆ JE IZGUBIO KOMPAS, NEĆE DA DOZVOLI NORMALAN ŽIVOT: Opozicioni POSLANIK komentarisao obraćanje PREDSEDNIKA SRBIJE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Vučiću ne pada na pamet da dozvoli normalan život u Srbiji. Još jednom je pokazao da je potpuno nesposobni da odgovori na stvarne zahteve građana Srbije.

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović kaže da je Vučić u sinoćnjem obraćanju pokazao mu ne pada na pamet da dozvoli normalan život u Srbiji, kao i da su građani pokazali da zajedno možemo doći do promena koje svi želimo.

Vučiću ne pada na pamet da dozvoli normalan život u Srbiji. Još jednom je pokazao da je potpuno nesposobni da odgovori na stvarne zahteve građana Srbije. Kao i do sada, sve poteze koje povlači služe isključivo daljem održavanju njihove interesne skupine na vlasti“, rekao je Zelenović.

„Vučić je izgubio kompas“, tvrdi Zelenović koji dodaje da je „narod pokazao da ima moć i da je time saterao u ćošak režim koji nema ništa da im ponudi osim nastavka mrcvarenja institucija i nastavka promovisanja nasilja, mržnje i podela“.

„Sva je prilika da je predsednik zaista poverovao da je pronašao čarobnu formulu kako doveka da vara milione ljudi. Ipak, đavo je došao po svoje! Ako je imalo pametan pronaćiće način da se suoči sa ovom novom realnošću i ispuniće zahteve protesta“, kaže Zelenović.

On dodaje da su zahtevi jasni – smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, smenu rukovodstva RTS, zabrana štampanih tabloida i rijaliti programa koji šire mržnju, kao i smena Gašića i Vulina.

„Narodu je dosta Vučićevog rijalitija i svakim svojim novim pojavljivanjem on zapravo poziva ljude da izađu na protest. Već u petak će mu građani pokazati šta misle o njegovim merama – niti će zaplašiti ljude svojim batinašima niti će ih potkupiti sitnim povećanjima plata i penzija“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno.

Zelenović veruje da su i povećanje plata i penzija i jednokratna pomoć zapravo veliki uspeh ovog protesta.

„Prosvetari već godinama organizuju proteste i štrajkove zbog niskih zarada, sada nakon što su se i oni pridružili masovnim protestima građana protiv nasilja Vučić se setio da im poveća plate, zamislite. To samo pokazuje da se zajedno možemo izboriti za bolji život“, kaže Zelenović.

„I važno je reći da masovni protesti nisu samo poruka slobodne Srbije Vućiću, već je isto tako to i nedvosmislena poruka strancima koji tolerišu sva njegova nepočinstva. Nije taj čovek neumitna sudbina ove zemlje, koja nas je zadesila zato što nismo uspeli da razrešimo dramu raspada bivše države. To je jedno od najbitnijih saznanja u proteklim nedeljama“, smatra Zelenović.

„Svako ko je prava opozicija nema nikakvu dilemu oko toga da su izbori neprihvatljivi, dok ne budu ispunjeni zahtevi protesta. Velika stvar ove građanske pobune je i to da ljudi više neće imati bilo kakvu dlemu o prioritetima, pravim vrednosnim stavovima i o istinskom odnosu prema režimu svakog učesnila u političkom životu. Dakle, ponoviću, ispunjenje zahteva protesta je put ka dijalogu i stvaranju uslova za izbore“, zaključuje Zelenović.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od mile voli disko u 08.06.2023 15:00:19 h
     0 
AV zaboravlja da postoji budžet, da ono što on obećava mora biti u budžetu. Osim toda, on je i prije obećavao (progresivne) dečje dodatke, o potom sam sebe demantovao, tvrdnjom da su Srbi leni, da hoće da žive na račun svoje dece.