Glas Javnosti

SKANDAL: Srbi uhapšeni na Jarinju biće pušteni uz kauciju i PROTERANI sa Kosova i Metohije

Politika
Autor: Glas javnosti

Uhapšeni Srbi S.J. i I.S. koji su krajem maja bili uhapšeni na Jarinju biće pušteni u toku dana, nakon što njihove porodice preko advokata budu položile kauciju. Takođe, proteruju se sa Kosova, sa zabranom ulaska naredne tri godine.

Potvrdio je branilac S.J. – Miloš Delević, on će biti pušten u toku dana, nakon što advokat bude uskoro položio kauciju od 5,700 evra kosovskim pravosudnim vlastima.

Međutim, on je dvostruko kažnjen – osuđen je na šestomesečnu zatvorsku kaznu koja je u ovom slučaju i zamenjena polaganjem novčane kaucije, ali je kazna i proterivanje sa Kosova, i to u trajanju od tri godine.

„Porodica je sakupila novac i ja ću kao njegov branilac platiti kaznu. Očekujem da u toku dana, on bude i bio pušten na slobodu“, kazao je Delević.

Što se tiče I.S., i on je osuđen na šest meseci zatvora, kaznu koja je već zamenjena polaganjem kaucije od 9,000 evra, od čega, je 2,000 za nelegalno nošenje oružja.

I on se proteruje sa Kosova, sa zabranom ulaska od tri godine i pritvor je već ukinut, potvrdio nam je advokat Ljubomir Pantović.

Inače, obojica su se na ovom sudu izjasnila krivim, a portal Kallxo, koji je pratio suđenje, javlja da su se dvojica Srba „pokajala“ i „izrazila žaljenje“.

Službenici Kosovske policije uhapsili su 31. maja dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku, čekić, noževe, ambleme sa srpskim nacionalnim simbolima, narkotike i ostalo.

Ova dvojica muškaraca srpske nacionalnosti nalazila su se u automobilu registrovanom na tablice Republike Slovenije. Njima je potom određeno 48-časovno zadržavanje.

Njih je optužnica teretila za krivično delo „učešće u grupi koja vrši krivična dela ili huliganstvo“, dok je I.S. dodatno optužen i za krivično delo „nedozvoljeno posedovanje oružja“.

Njihovo hapšenje usledilo je dva dana nakon sukoba grupe Srba sa KFOR-om u Zvečanu, i u široj srpskoj javnosti proteklo je gotovo neopaženo, što nije bio slučaj sa medijima na albanskom. Oni su akcenat stavili, osim na događaje od 29. maja i na to da se radilo o jednom od vojnika Bitke na Košarama, kojeg je odlikovao Slobodan Milošević.

Glas javnosti/Kossev

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR