Glas Javnosti

Sednica Pokrajinske vlade: Doneta odluka o finansiranju prečišćavanja otpadnih voda

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku da se obezbedi novac za finansiranje izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naseljenom mestu Vrdnik, u opštini Irig, čija je ukupna procenjena vrednost 890 miliona dinara, a za prvu fazu radova u 2023. je izdvojeno 350 miliona dinara.

Biće finansirana i rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode za vodosnabdevanje Beočina i okolnih naselja sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara, projekat vredan 600 miliona dinara, a za ovu godinu obezbeđeno je 300 miliona dinara.

Na sednici je doneta i odluka da se izdvoji novac za rekonstrukciju Osnovne škole „Feješ Klara“ u Kikindi, kao i za dogradnju i adaptaciju objekta Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.


Procenjena vrednost radova na obnovi OŠ „Feješ Klara“ je 400 miliona dinara, a u 2023. godini Pokrajinska vlada je obezbedila 150 miliona.

Objekat površine preko 2.000 kvadratnih metara nalazi se u gradskom jezgru Kikinde, koje je odlukom Vlade Republike Srbije proglašeno za prostornu kulturno-istorijsku celinu.

Škola „Feješ Klara“ jedna je od dve najstarije škole u Kikindi, i osnovana je 1812. godine, kao Parohijalna narodna škola. S obzirom na to da se broj učenika konstantno povećavao, 1893. godine je počela izgradnja nove zgrade, koja je zbog svoje arhitektonske vrednosti pod zaštitom države.

U školi se nastava odvija na srpskom i mađarskom jeziku.


Projekat dogradnje OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima procenjen je na 440 miliona dinara, a za radove u 2023. godini obezbeđeno je 200 miliona dinara.

Postojeći jednospratni objekat površine 1.351 kvadratni metar i fiskulturna sala od 442 kvadratna metra u novoprojektovanom rešenju posmatraju se kao jedinstven objekat sa tri funkcionalne celine.

Doneta je i odluka da se obezbedi novac za završetak izgradnje sportske hale u Starim Banovcima, a ukupna procenjena vrednost radova je 380 miliona dinara, od čega je u 2023. izdvojeno 250 miliona.

Projektom su predviđeni završni arhitektonsko-građevinski i instalaterski radovi, izgradnja interne saobraćajnice, parkinga, pešačkih staza i platoa, kao i parterno uređenje.


Sportska hala u Starim Banovcima projektovana je kao multifunkcionalna dvorana namenjena za održavanje sportskih i drugih manifestacija, sa površinom od gotovo 3.000 kvadratnih metara i 1.360 sedećih mesta.

Za rekonstrukciju javnog osvetljenja naselja Bocke u Sremskoj Kamenici, izdvojeno je 70,2 miliona dinara, a novac je usmeren Gradu Novom Sadu.

Pokrajinska vlada je izdvojila i ukupno 6,7 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na zgradi Narodne biblioteke „Branislav Nušić” u Novom Kneževcu i krova na Srpskom domu „Sveti Sava” u Šidu.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR