Glas Javnosti

DVE PLANTAŽE MARIHUANE OTKRIVENE U BEOGRADU: Gajili skoro 2.500 stabljika kanabisa, uhapšeno sedmoro

Hronika
Autor: Glas javnosti

Slučaj dve plantaže za uzgoj marihuane, koje su prošlog leta otkrivene na teritoriji Surčina i Grocke preuzelo je na dalje postupanje Više javno tužilaštvo u Beogradu..

Na ove dve plantaže otkriveno je skoro 2.500 stabljika kanabisa i više od 45 kilograma obranih delova ove biljke, koja je gajena u cilju dalje prodaje.

Optužnicom, koju će zastupati Više javno tužilaštvo u Begradu obuhvaćeno je sedam okrivljenih, od kojih su trojica i dalje u pritvoru, a jedan u kućnom pritvoru.

Istragu u ovom slučaju sprovelo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega je podiglo optužnicu i ustupilo je na nadležnost VJT u Beogradu.

Optužnica je, kako saznajemo, trenutno u fazi potvrđivanja pred Višim sudom u Beogradu, nakon što se Posebno odeljenje za organizovani kriminal ovog suda oglasilo nenadležnim.

Optuženi zbog neovlašćene proizvodnje ove opojne droge u cilju dalje prodaje su Branko M. (52), Vladimir Marković (41), Dušan D. (73), Predrag Kostić (47), Miloš Đ. (45), Stefana N. (32) i Aleksandra N. (40).

Dušan D. optužen je i zbog neovlašćeno nabavio i držao revolver marke “Smith & Wesson”.

Plantaže sa marihuanom otkrivene su krajem jula 2023. godine u naselju Petrovčić kod Surčina i u Grockoj.


(Foto: Jutjub)

Više od 2.000 stabljika


U mestu Petrovčić policija je u jednom hangaru pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljike prosečne visine 110 centimetara, kao i 28.393, 78 grama obranih cvetova canabisa.

U proizvodnji i daljoj preradi marihuane učestvovali su, kako saznajemo svi optuženi, dok je Vladimir Marković u podrumskim prostorijama jedne iznajmljene kuće u Grockoj, formirao još jednu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

U toj laboratoriji otkrveno je 1.310 stabljika prosečne visine 90 centimetara i 16.737,12 grama delova biljke kanabis.

U obe laboratorije pronađena je i profesionalna oprema za uzgoj marihuane.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR