Glas Javnosti

BOGATA ZAPLENA NA DVA GRANIČNA PRELAZA U SRBIJI!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinici su 3. i 4. januara na graničnim prelazima Preševo i Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili veoma vredne predmete.

Naime, prvi slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.


(Forto: Carina Srbije)

Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika Rolex, DКNY i Swarovski, ali i veća količina originalno upakovanog Swarovski nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.


(Forto: Carina Srbije)

Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i Swarovski nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

Narednog dana je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno sedam zlatnih pločica (investicionog zlata), čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra.


(Forto: Carina Srbije)

Pomenuto zlato je otkriveno u rancu jednog putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka.

Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.


Glas javnosti/K04S

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR