Glas Javnosti

GRAD U KOME SVIM ĐACIMA IDE PO 10.000 DINARA ZA ŠKOLSKE KNJIGE: Isplata počinje od ponedeljka, izdvojeno 24 miliona dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Roditelji svih đaka od prvog do osmog razreda osnovnih škola u Trsteniku dobiće po 10.000 dinara za kupovinu školskih knjiga.

Isplata ovih vaučera počinje već u ponedeljak, 7. avgusta, a za to je izdvojeno ko 24 miliona dinara iz lokalnog budžeta. U opštini napominju da pozivaju roditelje da ukoliko još nisu dostavili podatke školama, to što pre učine, kao i da provere tačnost podataka kako bi što pre dobili novac za udžbenike.

Podrška je počela da stiže i porodicama srednjoškolaca. Izdvojena su prva sredstva, koja će se utrošiti na kupovinu knjiga đacima Tehničke škole.

U prošloj školskoj godini, 78 srednjoškolaca i studenata primalo je stipendije Fonda za mlade talente u Trsteniku: 10 meseci primali su srednjoškolci po 6.000 dinara, dok su studenti prve i druge godine fakulteta dobijali mesečno po 7.000, studenti treće i četvrte godine po 8.000, studenti master studija - 9.000, a doktorandi - 10.000 dinara.

Glas javnosti/Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR